De Melkweg

PERSBERICHT

TRAFFIC 5 JAAR met drie uur Mulero achter de decks vrijdag 19 mei · Melkweg The Max · 22.00 uur · vvk 16,00 +lidm. / deur 18,00 +lidm.
· · · Traffic is jarig! En dat wordt gevierd op 19 mei in De Melkweg. Vijf jaar geleden is het namelijk dat daar de allereerste Traffic het licht zag. Wat ooit begon als lokale technogathering is inmiddels uitgegroeid tot een nationaal gerespecteerd concept, met verschillende edities in Amsterdam, Nijmegen, Groningen en Rotterdam. Veel gevestigde namen in de technoscene hebben de revue gepasseerd tijdens deze Traffic avonden: Alexander Kowalski, Ben Sims, Surgeon, Oscar Mulero, Heiko Laux, Richie Hawtin, Regis, Jeff Mills en James Ruskin... om er een paar te noemen. En vijf jaar verder staat Traffic nog steeds garant voor een vlijmscherpe programmering en een onvergetelijke avond. That calls for celebration!
Speciaal voor deze lustrumviering heeft de organisatie een all-time-favorite uitgenodigd. De Spaanse technokoning kom Amsterdam trakteren op een fikse portie biker-techno. Oscar Mulero behoeft eigenlijk geen introductie meer. In het verleden heeft hij bewezen alles van Oude Zaal tot Gashouder op zijn kop te kunnen zetten en ook vanavond zal hij dat niet laten. Maar Traffic zou Traffic niet zijn zonder een een interessante up-and-coming artiest. Ditmaal is dat de jongste telg van de Spaanse technofamilie. Reeko is pas 22 en nu al een gevierd artiest, zowel in eigen land als in de rest van de wereld. Zijn producties zijn geïnspireerd op de industriële sound van Birmingham. Maar Reeko geeft er zijn eigen gestoorde twist aan. Zijn eigen label heet niet voor niets Mental Dosorder en zijn grootste hit Psychiatric Hospital. Reeko's live set vlamt eveneens de pan uit en dat kunnen alle grote clubs van Spanje beamen.
Om het feest compleet te maken draaien residents Bart Skils en Aron Friedman de zaal alvast een beetje plat voor deze verjaardag. Beiden hebben een druk schema als deejay en producer. Bart bracht onlangs samen met Anton Pieete nog een release uit op het Amsterdamse 100% Pure Records en Aron debuteert binnenkort met live-formatie Le Clic op het Nijmeegse Wolfskuil.
Maar achter de decks weten beide heren nog het best hoe ze een zaal in beweging zetten. Ieder zal op zijn beurt het publiek verblijden met een degelijke diepgaande technoset. En om het feestgedruis een extra impuls te geven, is het Kijkbuiskinderen-collectief gevraagd om de zaal te voorzien van overweldigende decoratie. Als je een idee wil hebben van wat je dan precies te wachten staat, kijk dan even op hun site... De organisatie wil deze gelegenheid gebruiken om het Traffic-publiek te bedanken voor de afgelopen vijf jaar. Zonder jullie geen magische momenten, zonder jullie geen Traffic! Wij hopen jullie allemaal te zien op onze lustrumviering en natuurlijk ook nog de komende vijf jaar. Op jullie gezondheid!

Noot voor de redactie,

De Melkweg