Ingezonden persbericht



Bijeenkomst in Bunnik: Apple Macintosh in de zakelijke omgeving

Leiden, 10 mei 2005

Op vrijdagmiddag 19 mei a.s. organiseert MacIS een meeting bij Apple , Kosterijland 42 in Bunnik. De meeting heeft een interessant programma (zie hieronder) en is bedoeld voor de zakelijke Macintosh gebruiker.

Er is een zware delegatie van Microsoft aanwezig uit de USA en Ierland. Niet alleen zal de visie van Microsoft op de recentste ontwikkelingen bij Apple, zoals de switch naar Intel en Boot Camp, aan de orde komen en de gevolgen daarvan voor b.v. Office en Virtual PC maar er wordt ook een hands-on gegeven met Tips & Tricks voor Microsoft Office.

Als u ooit informatie over Micosoft en Micorosoft Office direct uit de bron wilt hebben dan is het nu wel! Ook bedrijven die niet zijn aangesloten bij de Stichting MacIS Nederland worden uitgenodigd aanwezig te zijn. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. U kunt zich inschrijven met een mailtje aan Secretariaat MacIS (Secretaris@MacIS.nl) met uw naam en de naam van het bedrijf waar u werkt. U ontvangt daarna een bevestiging.

Het complete programma is ook terug te vinden op de website http://www.macis.nl.

Stichting MacIS Nederland

Meeting MacIS Nederland 2005
Vrijdagmiddag 19 May 2006

De meeting wordt gehouden bij Apple, Kosterijland 42 in Bunnik Gezien het programma, vragen wij u om, zo mogelijk, uw eigen PowerBook, iBook of MacBook Pro mee te nemen.
Een Wifi netwerk is tijdens de bijeenkomst beschikbaar. De voordrachten zullen gedeeltelijk in het Engels plaatsvinden.

Programma:

13:00 - 13:05 Welkom en
korte toelichting op de werkgroepen van MacIS.

13:05 - 13:15 Uitreiking iPod Nano aan de winnaar onder de enquête inzenders door Ton van Garderen, General Manager van Apple Benelux

13:15 - 14:00 Apple Product update
door Bram Elderman en Michel Roelofs Bram en Michel praten ons weer helemaal bij over de onlangs verschenen software als de ... (binnenkort te verschijnen...) hardware

14:00 - 14:30 Verwachte ontwikkeling van Microsoft Office voor (Intel-) Mac's door Scott Erickson, Director of Product Management Macintosh Business Unit, Microsoft Corporation, USA, Seattle Scott zal spreken over de recentste ontwikkelingen, de relatie Apple - Microsoft, situatie m.b.t. Boot Camp e.d.

14:30 - 14:45 Pauze ==================================

14:45 - 15:45 Hands-on Microsoft Office
door Eric Paquin, Program Manager en Product Specialist Macintosh Business Unit, Microsoft Ierland Eric zal enerzijds een tips & Tricks sessie doen, waarbij u uw eigen computer kunnen meebrengen om mee te doen. Daarnaast zal hij mbv een presentatie wat vertellen over het opzetten en beheren van een netwerk. Hét moment voor uw vragen voor de toekomst van Office!

15:45 - 16:00 Pauze ==================================

16:00 - 16:25 Media Asset Management, Intel Mac's in een bedrijfsomgeving? door Normal Halsall, EO
Na deze voordracht zal u duidelijk zijn dat de Intel Mac niet alleen voor de concumentenmarkt een zinvolle switch is. De EO in Hilversum is een van de grootste Final Cut Pro gebruikers van de wereld met een opslag van zo'n 45 TB per maand! Dat daar een perfecte workflow bij nodig is zal duidelijk zijn. Norman zal u uit de doeken doen hoe dit is georganiseerd. Recentelijk heeft de EO een MAM (Artbox) systeem in gebruik genomen voor het managen van hun multimediale content. Tijdens de presentatie wordt ingegaan op de aanleidingen van deze investeringen en de ervaringen tot nu toe. Ook wordt aangegeven waarom de EO in dit verband blij is met de switch van Apple naar de Intel processor, ondanks het feit dat dit momenteel (nog) slechts bij de consumenten-Mac's het geval is.

16:25 - 17:00 Uitleg nieuwe mogelijkheden en demonstratie van Apple Remote Desktop versie 3 (NIEUW) door Bram Elderman

17:00 Mogelijkheid tot napraten met collega's en Apple en Microsoft, onder het genot van een drankje.


---

Stichting MacIS Nederland
http://www.macis.nl
Secretariaat MacIS (Secretaris@MacIS.nl) p/a Krefeldlaan 2, 2314 EC Leiden

---