Ingezonden persbericht


Persbericht

Op 19 en 20 mei 2006 vindt er in Deventer een unieke theatervoorstelling plaats.

De 24 uur van het Grote Kerkhof

Wat houdt deze voorstelling in en waarom is het zo uniek?

Vrijdagavond 19 mei komen om 23.00 uur op het Grote Kerkhof 25 mensen bijeen die eens ervaring op willen doen in het spelen van een groot "pleintheater-gebeuren". Deze 25 mensen worden verwelkomd door 5 professionele theatermensen, die hen in 24 uur tijd leren een voorstelling op te bouwen en te spelen.

Niemand weet nog waar de voorstelling over gaat
Niemand weet nog wat er allemaal gebouwd moet worden Niemand weet nog wat zijn of haar rol is in het stuk. Alleen de bedenker van het geheel weet alles en zal het om 0.00 uur aan iedereen vertellen.

Dat het groots wordt en spectaculair, dat is zeker!

Kort na middernacht gaat er 1 ploeg slapen en begint de andere ploeg met het voorbereiden van de voorstelling. Zaterdagochtend 4.30 uur worden de ploegen gewisseld en gaat de andere ploeg slapen. 's Ochtends om 9 uur moet alles naar Het Grote Kerkhof (een heel groot plein in hartje Deventer) gebracht worden. Dan start men met het opbouwen: in ieder geval moeten er 2 grote podia en 2 torens en een kabelbaan gebouwd worden. Tevens zal er dan ook geoefend moeten worden en krijgt de voorbijganger een beeld achter de schermen van een grote productie. En op deze manier ontstaat er interactief theater, want voorbijgangers of bezoekers raken vanzelf bij de voorstelling betrokken. Dit kan ertoe leiden, dat ook zij met de grote voorstelling meespelen.

Om 14.00 uur zal er voor kinderen vanaf 8 jaar een rondleiding gegeven worden waarin verteld wordt hoe de voorstelling tot stand komt. Daarna krijgen de kinderen een workshop "theater maken".

Tussen 21.30 uur en 21.45 uur zal de grote voorstelling aan de voet van de Lebuïnustoren aan het Grote Kerkhof plaatsvinden. Deze voorstelling is gratis toegankelijk.

Het stuk heet "Geen tijd"

24 uur is geen tijd om een voorstelling te maken
24 uur is geen tijd om te kunnen oefenen
24 uur is geen tijd om een groot plein om te toveren in een groot theater decor. Of zoals de bedenker en schrijver van het stuk zegt:

"Kun je de tijd voorblijven?"

Leiders komen en leiders gaan.
De werklui accepteren het juk van hun meesters gedwee, ze moeten wel!
Voor vrijdenkers en chaos is geen plek,
de orde hoort gehandhaafd!
24 uur per dag
7 dagen per week,
jaar in, jaar uit
Wanneer stopt de klok?!

Aan iedereen die geïnteresseerd is in het verwezenlijken van een droom...

Wij dagen je uit om onder begeleiding van professionele mensen uit de wereld van techniek, theater en vormgeving een bizar verhaal tot leven te helpen brengen.

Met 'de 24 uur van het Grote Kerkhof' willen wij deelnemers en publiek onderdompelen in de mogelijkheden die de magie van theater biedt!

De voorstelling duur een uur .
Na dat uur is er nog een kwartier de tijd om met de spelers en makers te praten en dan .. zijn de 24 uur van het Grote Kerkhof voorbij.

Meespelen of gewoon nieuwsgierig?
Mail naar: info@zwartehond.nl
En voor meer informatie bel met
Jurrien Roossien bedenker en organisator
Tel: 06 536 518 40


---- --