Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 16 mei 2006

Feestelijke opening tienercentrum/jeugdhonk IJsselmuiden

Vrijdag 19 mei 2006 vindt om 16.00 uur de feestelijke opening plaats van het tijdelijke tienercentrum/jeugdhonk aan de Grafhorsterweg 53C in IJsselmuiden. De gemeente Kampen draagt het verbouwde en nieuw ingerichte gebouw dan over aan Stichting Jongerenwerk Kampen. Tijdens de opening wordt ook de naam van het centrum bekend gemaakt. De officiële opening duurt naar verwachting tot 17.30 uur.

Voor de avond hebben jongeren vanaf 20.00 uur een Hollywoodparty georganiseerd. Jongeren van 12 jaar en ouder zijn hier van harte welkom. De toegang is gratis. Verder zijn er op iedere dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 19.00 tot 21.30 uur inloopactiviteiten. Elke vrijdagavond wordt er een film vertoond. Ook is er een keer per maand een themafeest van 20.00 tot 23.00 uur. Het tienercentrum/jeugdhonk kan vaker open wanneer zich meer vrijwilligers aanmelden om jongeren te ondersteunen bij de activiteiten.

Achtergrondinformatie:
In 2002 is in het kader van `intensivering jeugdbeleid IJsselmuiden en Kampen', besloten om een ruimte voor jongeren te realiseren in IJsselmuiden voor 12-16-jarigen. In 2003 werd de locatie aan de Grafhorsterweg gekozen en besloten om enkele units van de gemeente voor maximaal vijf jaar als jongerenruimte te gebruiken. Dit in afwachting van een definitieve ruimte in het kader van de ontwikkelingen van het Kulturhus. In de loop van 2004/2005 zijn de procedures voor vergunningverlening gevolgd. Sinds eind 2005 is Stichting Jongerenwerk Kampen al begonnen met diverse activiteiten om jongeren te betrekken bij het tienercentrum/jeugdhonk. In december 2005 zijn de units geplaatst en is met de verbouwing begonnen. Wanneer de in de Oosterholthoeve gevestigde muziekschool het Kulturhus in IJsselmuiden betrekt, dan krijgt het tienercentrum/jeugdhonk een definitieve plek in de Oosterholthoeve.

Op dit moment worden er drie actieve projecten uitgevoerd door Stichting Jongerenwerk Kampen. Het gaat hierbij om de exploitatie van jongerenactiviteitencentrum 't Ukien, de uitvoering van ambulant jongerenwerk en de exploitatie van het tiencentrum/jeugdhonk te IJsselmuiden.