Gemeente Bergen


Persuitnodiging

Datum 17 mei 2006
Plaats Nieuw Bergen

Grensoverschrijdend kinder- en jeugdtheater kasteel Well

Al meer dan 10 jaar organiseert Kinder- und Jugendtheater Mini Art uit Bedburg-Hau een grensoverschrijdend theaterproject. Een groep schoolkinderen uit de gemeente Weeze en de gemeente Bergen bereiden samen een toneelstuk voor en voeren dit ook op. Dit theaterproject vindt plaats in het kasteel in Well.

Dit jaar voeren leerlingen van groep zes en zeven van basisschool 't Kendelke uit Siebengewald en schoolkinderen uit Weeze het project uit. Sinds afgelopen maandag zijn de kinderen onder professionele begeleiding van Mini-Art druk bezig. De officiële uitvoering is vrijdag 19 mei om 13.30 uur in de Tiendschuur bij het kasteel in Well. U bent hierbij van harte welkom.

De leerlingen uit Siebengewald en Weeze zijn elke dag van 9.00 uur tot 15.00 uur in en om het kasteel van Well aanwezig. Ze schrijven samen verhalen en werken dit uit in een voorstelling waarbij ze ook de decors en de kostuums zelf ontwerpen. Dit succesvolle project is zeer waardevol en leerzaam omdat de kinderen enerzijds de gelegenheid krijgen om op een professionele manier bezig te zijn met theater, anderzijds vanwege het grensoverschrijdende karakter kennis te maken met elkaar's cultuur.

Het project is mogelijk omdat de gemeente Bergen en de gemeente Weeze de uitvoeringskosten volledig samen dragen.