Provincie Zuid-Holland

Hinder voor fietsers bij brug over Oranjekanaal in Maasdijk

Vanwege het aanleggen van een tijdelijke fietsbrug over het Oranjekanaal, is het onderpad en de bestaande brug over het Oranjekanaal vrijdag 19 mei afgesloten voor fietsverkeer. Fietsers vanuit de richtingen Maasdijk en Hoek van Holland worden omgeleid via de Pettendijk, de Bonnenlaan en de De Jonghlaan.

De afsluiting duurt van 9.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Getracht wordt de werkzaamheden voor de avondspits af te ronden. Doorgaand en recreatief fietsverkeer wordt met omleidingsborden op de hoogte gebracht van de alternatieve route.

De waterdoorvoer door de Maasdijk wordt vergroot om de kans op toekomstige wateroverlast in het Westland te verkleinen. Als gevolg van de werkzaamheden wordt van juli tot en met september alle gemotoriseerd verkeer op de Maasdijk (N220) via een tijdelijke autobrug om het historische monument Het Jachthuis geleid. Hiervoor moeten de bestaande brug en de rijbaan worden aangepast. Ook het fietsverkeer zal via een veilige tijdelijke fietsbrug om de werkzaamheden worden geleid. Deze fietsbrug is in de loop van volgende week gereed en zal drie maanden dienst doen.

De waterdoorvoer door de Maasdijk wordt vergroot om de kans op toekomstige wateroverlast in het Westland te verkleinen. Het is noodzakelijk dat de werkzaamheden aan de dijk voor oktober worden afgerond vanwege het stormseizoen. Als gevolg van de werkzaamheden zal in juli, augustus en september alle verkeer op de N220 om het historische monument Het Jachthuis worden geleid, over een tijdelijke brug waarvoor de bestaande brug en de rijbaan moeten worden aangepast. Het verkeer blijft hierdoor op een veilige afstand van Het Jachthuis en de uit te voeren werkzaamheden. Dit is een weloverwogen en gezamenlijk besluit van de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland, de gemeente Westland en de deelgemeente Hoek van Holland. Op deze manier kunnen de werkzaamheden tijdig en veilig worden verricht.

Kijk voor actuele informatie op www.N220.nl

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22