Gemeente Tilburg

Datum
17 mei 2006
Bericht voor bewoners en ondernemers

Samenscholingsverbod Vossenberg en Vloeiveldweg

Vanaf vrijdag 19 mei as.

Sinds de zomermaanden van 2001 vinden er straatraces en auto-ontmoetingen plaats op industrieterrein Vossenberg. Met name op zondagavonden verzamelden vele automobilisten zich op het industrieterrein. Tijdens deze ontmoetingen vinden er vernielingen plaats, komt de (verkeers)veiligheid in het geding en wordt er veel afval veroorzaakt.

De politie heeft sinds die tijd met verschillende acties geprobeerd de overlast aan te pakken (afzettingen, bekeuren en invorderen van rijbewijzen en voertuigen, samenscholingsverbod). De maatregelen hadden positieve effecten, maar op dit moment neemt het aantal personen en autoŽs weer toe op Vossenberg. Ook op de Vloeiveldweg zijn er al enkele achtereenvolgende jaren problemen met racende autoŽs en motoren.

Samenscholingsverbod
De burgermeester heeft daarom besloten om op het industrieterrein Vossenberg en op de gehele Vloeiveldweg een samenscholingsverbod in te stellen op basis van artikel 65 van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Dit artikel luidt als volgt:
"Het is verboden op of aan wegen, die door de burgemeester zijn aangewezen omdat het belang van de bescherming van de openbare orde dit naar zijn oordeel nodig maakt in verband met het gebruik van en/of de handel in harddrugs, of herhaaldelijk aangetoonde overlast, deel te nemen aan een verzameling van meer dan drie personen, waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen, dat deze verzameling een bedreiging van de openbare orde met zich meebrengt".

Het samenscholingsverbod geldt voor een periode van zes maanden en gaat in op vrijdag 19 mei as. Het verbod geldt voor het bedrijventerrein Vossenberg, de directe omgeving hiervan en voor de gehele Vloeiveldweg. Op de bijgevoegde tekeningen ziet u de gebieden precies weergegeven. Het samenscholingsverbod geldt op de volgende tijdstippen:
. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 21.00 uur tot de volgende dag 07.00 uur;
. Zaterdag van 18.00 tot maandagmorgen 7.00 uur.

Meer informatie
Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Robert Hornikx van gebiedsteam West. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 542 87 41 of per email: robert.hornikx@tilburg.nl


---- --