Première wervelend circusspektakel in Tilburg

Ned. centrum voor volkscultuur

http://www.volkscultuur.nl

Circus Herman Renz presenteert 'Il Circo Classico'
Wervelend circusspektakel in première

Brullende leeuwen, spectaculaire stunts aan de vliegende trapeze en doldwaze clowns. De nieuwe show van het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz heet 'Il Circo Classico', een voorstelling waarin 's werelds beste artiesten een ode brengen aan het klassieke circus. In Tilburg vindt vrijdag 19 mei de grote landelijke première plaats. Daar wordt tevens de tienjarige samenwerking met hoofdsponsor PRINCESS gevierd.

Alle elementen van het traditionele circus passeren in 'Il Circo Classico' de revue, met af en toe een knipoog naar het circus van de toekomst. Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur heeft 2006 uitgeroepen tot 'jaar van het circus' (zie: www.jaarvanhetcircus.nl). In het kader daarvan hebben wij voor dit thema gekozen. De gerenommeerde Italiaanse regisseur Antonio Giarola heeft dit jaar gezorgd voor de regie en is erin geslaagd om van 'Il Circo Classico' een wervelend spektakel te maken. Zijn medewerking is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Podiumprogrammering & Marketing en het Fonds voor Amateurpodiumkunsten. De show wordt ondersteund door een groot live orkest en door de modernste licht- en geluidsapparatuur. Speciaal voor de voorstelling van dit seizoen is de grote speeltent - die ingericht is met 1200 comfortabele kuipstoelen - voorzien van een aantal kroonluchters die van het circus een waar theater maken.

Tijdens deze landelijke première wordt tevens onze tienjarige samenwerking met hoofdsponsor PRINCESS gevierd. Ook wordt stil gestaan bij het feit dat het tien jaar geleden is dat Herman en Diana Renz om het leven kwamen. Dit veelbelovende directie-echtpaar werd op 13 maart 1996 plotseling bij hun circus weggerukt. Ze overleden aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging in een splinternieuwe woonwagen. De nieuwe show 'Il Circo Classico' is dan ook niet alleen een ode aan het klassieke circus, maar vooral ook aan Herman en Diana die aan de basis stonden van wat nu een van Europa's mooiste circussen is. Na het wegvallen van Herman en Diana hebben de vaste medewerkers alles op alles gezet om het circus te laten voortbestaan, met hulp van hoofdsponsor PRINCESS is dat gelukt. In tien jaar is het circus alleen maar mooier geworden, en tijdens deze landelijke première presenteren wij dan ook met trots onze nieuwe productie. Insiders bestempelen dit programma nu al als een van de beste shows uit de Renz geschiedenis. Kijk voor meer informatie op www.renz.nl


Noot voor de redactie (