Ingezonden persbericht


"Urban Ready Mades"

Haagse Bernini Stichting vestigt wereldwijde focus op bestaande schoonheid

Op vrijdag 12 mei aanstaande presenteerde de nieuwe Bernini Stichting in Den Haag zijn eerste 'Urban Ready Made': een straat, gebouw, object, gebeurtenis in een stedelijke omgeving waar door een toevallige samenkomst van omstandigheden schoonheid en kunst ontstaat. Met het door het bekende kunstenaarsechtpaar Marcello&Els bedachte project wil de Bernini Stichting een vernieuwende bijdrage leveren aan de discussie over Vrede en Vrijheid.

Wereldpremière en persconferentie
De wereldpremière van URM vond plaats op vrijdag 12 mei. Op de hoek van de Binckhorstlaan en de Jupiterkade hebben Marcello&Els de eerste Urban Ready Made uitgeroepen. De Bernini Stichting heeft het genoegen u op vrijdag 19 mei om 14:00 uur uit te nodigen voor de persconferentie. Deze zal plaatsvinden in Galerie HAAGS aan de Koningin Emmakade 148 in Den Haag. Bij deze gelegenheid wordt tevens de website gepresenteerd.

Marcello&Els
Marcello&Els hebben al eerder aansprekende successen gehad met projecten als 'Who the fuck is Bill Clinton?' , 'Rembrandt2000' , 'Pollock on Ice' (het eerste kunstwerk op ijs) en de opening van de Haagse Tramtunnel. Met Urban Ready Mades gaan de lokale kunstenaars de wijde wereld in. Hun Bernini Stichting helpt met het opzetten van kunstprojecten, in dit geval Urban Ready Mades, maar ook jonge Haagse of Nederlandse kunstenaars kunnen bij de stichting aankloppen.

Voor meer informatie over het project of het bespreken van een 'fotomoment' met de kunstenaar bij het kunstwerk belt u 070 3634047

De Bernini Stichting
Koningin Emmakade 149
2518 JK Den Haag

www.urbanreadymades.com