Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tijger de kat en Max de hond komen tekort
Verzorging huisdier kan veel beter

Hilversum, 19 mei 2006,- Naast het feit dat Nederlanders niet erg creatief zijn met het geven van een naam aan hun huisdier, het konijn heet Konijn en de vis Blub, is het ook niet best gesteld met de verzorging van het dier. Door een niet juiste verzorging kampen veel huisdieren met overgewicht, huidaandoeningen en gewrichtsproblemen. Dat blijkt uit resultaten van 60.000 mensen die de test op www.blijf.nl hebben gedaan. Via dit interactieve platform kan iedere huisdiereigenaar zelf testen hoe oud zijn of haar huisdier kan worden, gebaseerd op de verzorging die het dier krijgt.

Mensen weten veelal niet wat de beste verzorging is voor hun huisdier. Blijf! voorziet in deze behoefte en geeft praktische tips op het gebied van voeding, verzorging, beweging en huisvesting. Uit de resultaten van Blijf! blijkt dat de verzorging beter mag.Twintig procent van de katten lijdt aan overgewicht. Volgens Nico Dijkshoorn, als dierenarts verbonden aan het gelijknamige televisieprogramma, kan dat makkelijk voorkomen worden. Een derde van de kattenbezitters geeft hun kat continue eten. "Twee kerkeer per dag eten geven is beter. Zware katten hebben meer kans op stofwisselingsproblemen zoals suikerziekte." Overgewicht staat bij honden op de vierde plaats in het rijtje van aandoeningen en is desastreus voor de gewrichten van de hond. Veel honden kampen dan ook met gewrichtsproblemen. "Honden hebben vooral in de opgroeifase goed uitgebalanceerde voeding nodig zonder veel calcium. Teveel calcium is niet goed voor de botten." Veel honden hebben ook last van hun huid. Volgens Dijkshoorn moeten honden vlovrij gehouden worden deze zomer. "Wanneer een hond namelijk meerdere malen achter elkaar last heeft van vlooien, kan er een allergische reactie ontstaan."

De test op www.blijf.nl is ontwikkeld door Advance in nauwe samenwerking met dierenartsen, en Dde IJsvogel gGroep BV.Het interactieve platform Blijf!, wordt ondersteund door het gelijknamige tv programma dat iedere zaterdag om 18:30 te zien is op SBS6.



Ingezonden persbericht