De Vries Robbé Groep NV

PERSBERICHT-PERSBERICHT-PERSBERICHT-PERSBERICHT-PERSBERICHT

Rotterdam, 19 mei 2005

Besluiten Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Tijdens de gisteren gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders is de heer L. van Drongelen als statutair directeur benoemd.
Met de komst van de heer van Drongelen wordt een invulling gegeven aan de eerder voorgenomen uitbreiding van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur van De Vries Robbé Groep NV bestaat nu uit de heer G. Tóth CEO en de heer L. Van Drongelen COO.

Tevens is de heer J. Verkleij is voor een periode van vier jaar herbenoemd als commissaris van de vennootschap, echter de heer Verkleij heeft aangegeven om eind 2007 zijn positie ter beschikking te stellen.

Tijdens de vergadering is door de aandeelhouders ingestemd met het voorstel reverse stock split, ter bevordering van een normale en regelmatige markt in de aandelen van de vennootschap. Ten gevolge van de reverse stock split worden tien gewone aandelen samengevoegd tot één nieuw aandeel van één euro. Behoudens onvoorziene omstandigheden zal de laatste handelsdag in het oude aandeel 16 juni 2006 zijn. De aandeelhouders hebben tevens ingestemd met de hiervoor benodigde statutenwijziging.

De aandeelhouders hebben de directie gemachtigd tot inkoop van eigen aandelen voor een periode van achttien maanden.

Tussen DVRG en Tie Holding NV is recent overeenstemming bereikt over de overname van het 20% belang dat Tie Holding NV had in de vennootschap Tie Hungary Kft te Pecel in Hongarije. Met deze overname breidt DVRG haar belang uit van 65% tot 85% in de Hongaarse vennootschap

Op 3 maart heeft De Vries Robbé Groep het voornemen tot de overname van Trebax Infra BV bekend gemaakt. In dat kader is in de afgelopen weken een due diligence onderzoek uitgevoerd. Partijen hebben heden volledige overeenstemming over de overname bereikt voor een totaal van 500,000. De aandelen overdracht is voorzien binnen enkele dagen.

Shop At Work
In 2005 is een belang van 50,1 % verkregen in Shops At Work. De omzet ontwikkeling van deze onderneming is overeenkomstig de eerdere prognoses. Voor geheel 2006 verwacht Shops At Work een omzet te realiseren van tenminste 10 miljoen. Zeer recent is een tweede distributie punt opgericht in Putten. De ambitie is om de webshops op korte termijn te integreren met een traditionele retailorganisatie, zodat de voordelen van beide verkoopkanalen optimaal worden benut. De Vries Robbé ziet in verkopen via het internet een groeimarkt die om die reden aan het portfolio is toegevoegd.

Over De Vries Robbé Groep NV
De Vries Robbé Groep NV is een investeringsmaatschappij, die zich richt op de aanleg van ICT-Infrastructuur, de productie en verkoop van ICT gerelateerde producten, de exploitatie en handel in vastgoed alsmede het revitaliseren van en het investeren in bedrijven.

Einde bericht.
Voor nadere informatie:

De heer C.J.P.M. van der Maarel 015 2142065 De heer G. Tóth 010-2469225


---- --