Ingezonden persbericht


persbericht Nieuwe studie toont aan:

Jonge, gezonde mannen hebben baat bij
sojaconsumptie

Breda, 19 mei 2006. ­ Een nieuwe studie toont aan dat soja een gunstig effect heeft op het cholesterolprofiel van jonge, gezonde mannen. De resultaten van deze studie zijn gepubliceerd in het gezaghebbende American Journal of Clinical Nutrition.

De laatste jaren komt steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor een cholesterolverlagend effect van soja. De meeste studies zijn echter uitgevoerd bij mensen die reeds kampen met een verhoogd cholesterolgehalte.

Recentelijk zijn de resultaten gepubliceerd van een studie bij jonge, gezonde mannen tussen 20 en 40 jaar met normale cholesterolgehaltes. Het onderzoek toont aan dat soja ook bij deze doelgroep een gunstig effect heeft. Soja verbetert namelijk de verhouding tussen het goede cholesterol (HDL) en het slechte cholesterol (LDL) in het bloed. De verhouding tussen verschillende cholesterolwaarden wordt gezien als een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, één van de belangrijkste doodsoorzaken bij mannen in Nederland.

Jonge, gezonde mannen die regelmatig soja consumeren kunnen hiermee dus hun cholesterolprofiel gunstig beïnvloeden. Op lange termijn vertaalt dit zich in een kleinere kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Over ALPRO
Alpro is Europees marktleider met een gezond assortiment aan sojaproducten, zoals sojadrinks, desserts, plantaardige room, soja-yoghurt (Yofu) en margarines op sojabasis. Alpro is onderdeel van de Vandemoortele groep, één van de grootste Belgische voedingsproducenten. Alpro heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Meer informatie over soja, gezondheid en de producten van Alpro vindt u op www.alprosoja.nl

(Einde persbericht)
* * *

Noot aan de redactie,