ROC A 12 wint Cees Datemaprijs 2006

Kwaliteitscentrum examinering

Het ICT-project Flexibel examineren in de beroepspraktijk van ROC A12 is de winnaar van de Cees Datemaprijs 2006. De jury roemt het project vanwege de wijze waarop door het ROC wordt ingespeeld op de actuele vraagstukken uit de ICT-branche en de voortdurende interactie tussen deelnemers, het bedrijfsleven en de onderwijsinstelling.

ROC A 12 ontving de prijs op de jaarlijkse KCE conferentie, Wegen en Bewegen van 18 mei jl. uit handen van mevrouw M. Creemers, directeur KCE. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van de kunstenares...en met de prijs wil KCE bestaande en nieuwe initiatieven die leiden of hebben geleid tot een grotere betrokkenheid van het beroepenveld bij de examinering in het MBO stimuleren en belonen.

De Cees Datemaprijs is in 2004 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Cees Datema die als eerste directeur van KCE zich inzette voor verbetering van de kwaliteit van de examinering in het MBO.

Uit het juryrapport
Het ICT project Flexibel examineren in de beroepspraktijk van ROC A 12 is een project, waarbij optimaal ingespeeld wordt op actuele vraagstukken in de ICT-branche. De proeve van bekwaamheid is contentloos. In de praktijk betekent dit dat de deelnemer(s) in overleg met bedrijf en school de inhoud van de proeve van bekwaamheid bepalen. Volgens een goed uitgewerkte procedure wordt de proeve uitgevoerd. Er is daarbij voortdurende interactie tussen deelnemers, bedrijf en school. Het kwaliteitsdenken is bij alle stappen van dit project niet vergeten, maar volledig meegenomen. Het ROC A12 heeft met deze systematiek een instrument in handen dat zeker ook bij andere sectoren zijn toepassing kan vinden. Innovatie en kwaliteit zijn partners in dit project.

Andere genomineerden voor de prijs waren het project Quercus van AOC Limburg en het project Beoordelen in kritische beroepssituaties van RBA-4.

Missie KCE
KCE borgt en stimuleert de kwaliteit van het examen in het mbo en levert daarmee een bijdrage aan het maatschappelijke vertrouwen in het mbo-diploma.

Einde persbericht