Gemeente Reimerswaal


Verklaring vertrouwenscommissie

Geplaatst op: 19-05-2006

De leden van de voormalige vertrouwenscommissie "Benoeming burgemeester Reimerswaal" namens de fracties van SGP, CDA, PvdA, CU en de VVD betreuren het ten zeerste dat de leden Weststrate (LR) en Kortlever (BBR) uitspraken hebben gedaan, waarmee zij de vertrouwelijkheid van de commissie hebben geschonden.

De leden hechten er aan te verklaren dat zij afstand nemen van de uitspraken van beide heren. Uit respect voor alle betrokkenen en hun plicht tot geheimhouding inzake de benoemingsprocedure zullen zij verder niet inhoudelijk op de uitlatingen van met name de heer Weststrate reageren.

De leden betreuren het dat de goede naam van de heer C. van Liere, burgemeester van Noord-Beveland, door het raadslid Weststrate op deze wijze is beschadigd. Zij kennen de heer Van Liere als een ervaren en kundig bestuurder. De leden zijn, ten aanzien van de door Weststrate genoemde suggesties, geen bezwarende feiten over de heer Van Liere bekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tycho Jansen, raadsgriffier van de gemeente Reimerswaal. Telefoon: 0113 - 395 355, t.jansen@reimerswaal.nl