Digitale Gemeente Houten

Houtense paddengroep zet recordaantal padden over

vrijdag 19 mei 2006 - Bron: Milieu Werkgroep Houten

De Houtense paddenwerkgroep heeft tijdens het afgelopen trekseizoen 480 padden overgezet aan de Binnenweg. Aan de Wickenburgseweg werden 63 padden overgezet.

Vrijwilligers van de paddenwerkgroep hebben van februari tot en met april langs de Binnenweg een 275 meter lang paddenscherm geplaatst. Een paddenscherm is een nylondoek van zo'n 40 cm hoog tussen paaltjes en voorkomt dat trekkende padden de weg oversteken. Op zoek naar een doorgang in het scherm vielen de padden in één van de 23 geplaatste emmers.

Vrijwilligers haalden twee keer per dag de gevangen padden op en lieten die aan de ander kant van de weg weer los. Hiermee is voorkomen dat de padden, maar ook kikkers werden gedood door het verkeer. De meeste padden (80 procent) werden eind maart overgezet.

Het aantal overgezette padden is meer dan in voorgaande jaren. In 2005 werden er 462 overgezet en in 2004 282 padden. Het project werd gesteund door de gemeente Houten. Die plaatste waarschuwingsborden en leverde hulpmiddelen en advies om het werk te kunnen doen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).