Gemeente Tilburg

Datum
19 mei 2006

Vijfentwintig jongeren krijgen kans

eigen bedrijf op te richten

Gemeente stimuleert zelfstandig ondernemerschap onder jongeren

De gemeente heeft besloten 25 jongeren een kans te bieden om een eigen bedrijf op te zetten. Wethouder Gon Mevis (Werk, inkomen en participatie): "Voor jongeren is het vaak een risicovolle stap om voor zichzelf te beginnen, maar zij kunnen én willen dat wel graag. De Werkcorporatie Jeugdigen Noord Brabant gaat samen met de Hall of Fame de jongeren daarbij ondersteunen". De jongeren krijgen voor een periode van 18 maanden extra begeleiding én financiering, onder andere door individuele coaching op mentaal en bedrijfseconomisch vlak. Deelnemers worden geworven via de Hall of Fame zelf, het Regiepunt Jongeren, het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen), het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) en Sociale Zaken van de gemeente Tilburg.

Broedplaats
Inmiddels zijn verschillende jongeren binnen de Hall of Fame hard op weg hun droom naar zelfstandig ondernemerschap te verwezenlijken. Zo hebben de jongeren een dansschool en een platenzaak in het gebouw gerealiseerd. "We denken dat het project ook een extra stimulans is om de Hall of Fame tot een broedplaats voor cultureel ondernemerschap te ontwikkelen", aldus wethouder Mevis.

De jongeren die deelnemen aan de zogenoemde starterstrajecten leren zelf een valide ondernemingsplan op te stellen en sturing te geven aan hun bedrijfje. Daarbij verdienen ze zelf hun inkomsten. In totaal heeft de gemeente E 209.250,- toegekend voor 25 starterstrajecten.

Voor de pers:
Theun van den Boer, Bestuurswoordvoering, telefoon 013 542 88 19


---- --