Ingezonden persbericht


Persbericht

Heiloo, 19 mei 2006

DAM TOT DAMLOOP VRIJWEL VOLGEBOEKT

De belangstelling voor de Dam tot Damloop op 17 september a.s. overtreft alle verwachtingen. Drie maanden eerder dan het afgelopen jaar zijn bijna alle startbewijzen al vergeven. De limiet van 30.000 deelnemers dient daarbij weer te worden gerespecteerd. Op enkele onderdelen van de 10 mijl zijn nog beperkte mogelijkheden om in te schrijven; voor de kortere afstanden waaronder de kinderlopen is nog voldoende plaats. Explosief groeit niet alleen de individuele deelname, maar meer nog de deelname van bedrijventeams. Elk bedrijf lijkt tegenwoordig een hardloopgroep in haar midden te hebben. Velen volgen gezamenlijk trainingen; onderzoek heeft herhaaldelijk uitgewezen dat sport en bewegen bijdragen aan een langere levensduur en een betere werkprestatie. Bedrijven hechten veel waarde aan een goede teambuilding en gezamenlijk deelnemen aan de Businessloop van de Dam tot Damloop is gegarandeerd een geslaagde onderneming. Meer dan 1.500 bedrijfsteams (van max. 10 personen) schreven inmiddels reeds in; op hetzelfde tijdstip het afgelopen jaar waren dat er niet meer dan 180.

Dam tot Damloop ook Charity Run
Deelnemen aan de Dam tot Damloop betekent bij voorbaat een geslaagde, sportieve en gezellige onderneming. Le Champion streeft ernaar de minder bevoorrechte medemens daar ook van te laten profiteren. In het kader daarvan is dit jaar een Goede Doelen Project opgezet. Binnen dit Goede Doelen Project presenteren zich een flink aantal goede doelen die alle lopers oproepen gesponsord voor de medemens mee te doen. Deze goede doelen nemen in het kader daarvan aan de Dam tot Damloop deel met eigen teams waar veel bekende Nederlanders van deel uitmaken. Iedere loper die zich wil laten sponsoren heeft de mogelijkheid een plaats in zo'n team te krijgen. Participerende goede doelen zijn ondermeer Right To Play, Reumafonds, Nederlandse Hartstichting, Dorcas, Mekong Eye Doctors, Stichting Leukemie, Emma Kinderziekenhuis en Spieren voor Spieren. Alle informatie over dit project: www.damloop.nl/goededoelen.

Huidige stand van zaken inschrijving
Voor de 10 mijl is het nog beperkt mogelijk in te schrijven voor de Trimloop met startshirt. Voorts voor de wedstrijdloop. Bedrijven die nog mee willen doen komen bij inschrijving op een reservelijst. Voor de 4 mijl is het nog mogelijk voor alle categorieën in te schrijven waaronder ook voor de Businessloop. De inschrijving voor de kinderlopen t/m 12 jaar is mogelijk via internet alsmede in augustus/september via sportzaken in de Zaanstreek en via scholen. Alle informatie over deze mogelijkheden op: www.damloop.nl.

Noot aan de redactie (