Persbericht met dank voor plaatsing:

VIRTUEEL KANTOOR COMPLEET DOOR INTEGRATIE MET OFFICE

Covide CRM-groupware integreert OpenOffice in haar nieuwe versie

Barneveld, 19 mei 2006 - De via internet te gebruiken Covide CRM-groupware gaat ná de integratie met de VoIP-telefooncentrale software van Asterisk nu ook OpenOffice in de nieuwe versie integreren.

OpenOffice beschikt over tekstverwerken, spreadsheets en presentaties, kan uitstekend omgaan met in Word, Excel en Powerpoint gemaakte documenten en is OpenSource én geheel gratis. Het pakket werd daarmee de afgelopen jaren voor gemeenten, het onderwijs en bedrijven steeds meer een bruikbaar alternatief voor het bekend Microsoft Office. Door dit pakket nu te integreren in haar Virtuele Kantoor denkt Covide opnieuw een belangrijke stap te hebben gezet in haar streven om een complete oplossing te kunnen bieden met als uitgangspunt "kunnen (samen)werken onafhankelijk van tijd en plaats". Virusvrije email, agenda's en adressenbeheer maken al deel uit van het pakket. Voor ICT-leveranciers is van belang te weten, dat Covide's CRM-groupware volledig OpenSource is en daarmee ook voor hen ónafhankelijkheid biedt.

De nieuwe versie werd op CeBIT feestelijk vrijgegeven bij een selecte groep betatesters en wordt op 1 juli beschikbaar voor klanten en inclusief de broncode ook voor partners en andere belangstellenden op de bekende internetlocaties als SourceForge.net

Covide Virtueel Kantoor was onlangs in het nieuws doordat een onafhankelijk onderzoek Covide's CRM-groupware ná SAP, maar vóór Microsoft als op één na beste CRM-pakket vermeldde. Eerder kwam het in Barneveld gevestigde bedrijf al met de volledige integratie met de eveneens opensource VoIP-telefooncentralesoftware Asterisk en Sync4j. Door de integratie met Asterisk biedt Covide's Virtuele Kantoor daardoor de mogelijkheid van een telefooncentrale die via het internet te gebruiken is en zelfs kan worden gehuurd. Het verwerken van Sync4j betekende, dat PDA's en Smartphones realtime toegang hebben tot Covide én via synchronisatie.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nancy van Baak
0342-450930
06-43214197
nancy@covide.nl