Ingezonden persbericht


Bij Imation's nieuwe Pivot Flash Drive draait alles om de veiligheid Solide behuizing, betrouwbare chip en 128-bits encryptiesoftware beschermen data op alle fronten Schiphol Rijk, 19 mei 2006 - Imation, vooraanstaand leverancier van verwisselbare opslagmedia, introduceert de nieuwe Pivot Flash Drive. De solide behuizing is waterbestendig en wordt tegen stoten beschermd door een stevig rubberen omhulsel. De versterkte bevestigingsring verankert de Imation Pivot Flash Drive aan tas of jas en beschermt hem tegen verlies. Inwendig huist een hoogwaardige Flash Drive met een betrouwbare chip waarin de gegevens beschermd zijn opgeslagen achter een bepantsering van geavanceerde dataversleuteling. Het zwenkkapje beschermt de USB-stekker en kan niet kwijtraken, omdat het een vast onderdeel is van de behuizing van de Imation Pivot Flash Drive.

De Imation Pivot Flash Drive zorgt voor een veilig transport van belangrijke gegevens. De hoogwaardige SLC-chiptechnologie gaat veel langer mee1, beschermt bestanden beter tegen beschadiging en is sneller dan goedkope MLC-chiptechnologie. De inbegrepen beveiligingssoftware is eenvoudig in gebruik en biedt 128-bits dataencryptie met wachtwoordbeveiliging. Dat versleuteling nodig is, blijkt wel uit het feit dat het afgelopen jaar alleen al in Londense taxi's 5838 PDA's en 4973 laptops zijn achtergelaten2. Terecht zijn organisaties er huiverig voor dat vertrouwelijke en gevoelige informatie open en bloot op straat belandt. De Imation Pivot Flash Drive komt eenvoudig tegemoet aan de vraag naar robuuste opslagmedia met solide gegevensbeveiliging.

"De Imation Pivot Flash Drive combineert veiligheid en duurzaamheid met een hoge opslagcapaciteit. Deze combinatie maakt de Imation Pivot Flash Drive de ideale oplossing voor zakenmensen, die regelmatig onderweg zijn", zegt Frank Goedbloed, productmanager Flash bij Imation EMEA. "Wij hebben de Imation Pivot Flash Drive ontworpen aan de hand van opmerkingen en vragen van onze


1 De Single Level Cell-chip kan 100.000 maal beschreven en uitgelezen worden, het tienvoudige van een Multi Level Cell-chip.
2 Onderzoek uitgevoerd in 2005 door TAXI, het blad van de Licensed Taxi Drivers Association (Engeland).

klanten. Zij vroegen ons om betere, ingebouwde beveiliging, hoge opslagcapaciteit en duurzaamheid. De Imation Pivot Flash Drive is zo goed beveiligd dat krakers die beschikken over de snelste supercomputers zich geen toegang tot de beveiligde data kunnen verschaffen."

In 2005 zijn er in West-Europa totaal 14 miljoen flash drives verkocht3. Met de Pivot Flash Drive heeft Imation een flash drive ontworpen die voldoet aan de eigentijdse eisen van de reizende zakenman of ­ vrouw.

Prijs en beschikbaarheid
De Imation Pivot Flash Drive is vanaf juni verkrijgbaar bij de erkende wederverkopers. Opslagcapaciteit loopt uiteen van 256 megabyte tot 4 gigabyte en de adviesprijs van 20,55 (exclusief BTW) voor het 256 MB model tot 158,99 (exclusief BTW) voor het 4 GB model. Meer informatie over de verkooppunten is te vinden op www.imation.nl/verkooppunten. Voor meer informatie over Imation's Flash-producten zie: www.imation.nl/products/flash_devices.

Over Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische verwisselbare- opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imation's tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en in gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en -beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor backup en archivering. De vraag naar Imations optische producten en diskettes wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica.

Tien jaar Imation
Imation is een verzelfstandiging van 3M en heeft meer dan vijftig jaar ervaring in tape en meer dan twintig jaar ervaring in optische media. Inmiddels is Imation tien jaar zelfstandig en heeft zich als doel gesteld om vandaag de technologie van morgen te leveren. Met meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn en meer dan driehonderd patenten op haar naam, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische media te bestendigen. Imation heeft 2225 mensen in dienst. Imation behaalt 54% van de omzet buiten de V.S.

Meer informatie:
Persberichten en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.online-pressrooms.com. Foto's en testversies zijn op te vragen bij PublieksWerk.

PublieksWerk B.V. Imation Europe B.V. Marije Verdouw Mady Wiessenberg (020) 486 21 39 (020) 654 21 54

marije@publiekswerk.nl mdwiessenberg@imation.com


3 Uit het High Capacity Flash USB Drives report ­ Understanding & Solutions, januari 2006.


---- --