Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

29 januari 2006

Tiende editie Ten Brinke Bouw Tournament U17 brengt voetbaltalent bijeen

Varsseveld staat op 19, 20 en 21 mei 2006 geheel in het teken van topvoetbal. Het Ten Brinke Bouw Tournament schopt de bal ver door aansprekende nationale én internationale clubs naar Varsseveld te trekken. Samen met veel sportieve en sfeervolle side events zorgen de tien deelnemende teams voor een spetterend jubileumjaar.

Toppers van nu, zoals Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder en Arjen Robben speelden tijdens hun jeugd op dit toernooi in Varsseveld. Het Ten Brinke Bouw Tournament wordt dan ook het beste internationale onder-17 toernooi in Nederland genoemd en één van de betere in Europa.

Remko ten Brinke, voorzitter van de toernooiorganisatie, maakte tijdens een enerverende perspresentatie op 28 januari 2006 de deelnemende teams bekend. In een volle zaal van het Congrescentrum van Decoprojekt in Varsseveld werden de namen van nieuwkomers Juventus, Valencia, Fenerbahçe en RSC Anderlecht met groot enthousiasme ontvangen.

De groepsindeling vormde een essentieel onderdeel van de presentatie. Een loting, met hulp van aanwezige clubvertegenwoordigers, sponsors en vrijwilligers, bepaalde dat Ajax in groep A onder andere tegen De Graafschap en Valencia gaat spelen. In groep B worden Juventus, PSV en Fenerbahçe als favorieten gezien.

De groepsindeling ziet er als volgt uit:

Groep A                     Groep B

Ajax                        PSV
Pão de Açúcar (Brazilië)    Fenerbahçe (Turkije)
Feyenoord                   Anderlecht (België)
Valencia (Spanje)           Juventus (Italië)
Regioteam Varsseveld        De Graafschap

De bekendmaking van beide groepen wekte enthousiaste reacties op uit de zaal. Bert Spekking van Regioteam Varsseveld zag zijn team terecht komen in een zware groep met Juventus, maar was vol vertrouwen over de kracht van het Regioteam: "Die andere teams kunnen hun borst natmaken". Andries Ulderink van De Graafschap was content met het deelnemersveld en voorzag enkele prachtige wedstrijden voor De Graafschap. Atalay Mutlu, contactpersoon voor Fenerbahçe, zei over de loting: "Ik ga direct de tegenstanders doorbellen naar Turkije. Zij kijken uit naar dit fantastische toernooi, net als waarschijnlijk een grote groep Fenerbahçe fans in Nederland".

Merkbaar was dat na de presentatie al veelvuldig werd gespeculeerd over mogelijke halve finales en winnaar van de jubileumeditie van het toernooi. Het toernooi begint duidelijk al te leven voor velen. De komende maanden is het aan de organisatie om dit enthousiasme verder aan te wakkeren.

---E I N D E P E R S B E R I C H T---

Voor meer informatie omtrent bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met:

Danielle Luimes (Marketing en PR)
Tel. : 06 42273732

Anke Abbink (Marketing en PR)
Tel. : 06 13318120
---

---- --