ABN AMRO

Amsterdam, 19 mei 2006

ABN AMRO start met uitgifte veiliger pinpassen

ABN AMRO start in juni 2006 als eerste bank in Nederland met de uitgifte van pinpassen met een EMV-chip. EMV is een wereldwijde standaard voor pinpassen en geld- en betaalautomaten, opgesteld door Europay, Mastercard en Visa. ABN AMRO maakte al eerder haar ruim 1600 geldautomaten geschikt voor EMV. Door gebruik te maken van de aan EMV gekoppelde chiptechnologie zullen frauduleuze geldopnames met een gekopieerde pinpas tot het verleden gaan behoren. De introductie van EMV in de passen en geldautomaten past in het streven van ABN AMRO naar betalingsverkeerproducten die veilig en klaar voor de toekomst zijn.

De essentie van EMV is dat de magneetstriptechnologie op de pinpas wordt vervangen door moderne chiptechnologie. Samen met het aanpassen van de geldautomaten vormt het een onderdeel van een groter programma waarin het gehele Nederlandse betalingsverkeer EMV-geschikt wordt gemaakt. ABN AMRO was in maart 2005 de eerste Nederlandse bank die EMV-creditcards uitgaf.

EMV is ook de standaard van SEPA (Single Euro Payments Area), een initiatief van de Europese Commissie, de Centrale Banken in de eurozone en de European Payments Council. Met SEPA wordt een uniform betalingsverkeer voor betalingen in euro's in de hele eurozone gerealiseerd.

Perscontacten:
020 6288900