Rodamco

Date 19-5-2006 Title Rodamco Europe in Nederland en ASRE verhuizen naar Huys Azië, Amsterdam.

Rodamco Europe in Nederland, onderdeel van Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en -manager in de Europese winkelsector, en de Stichting Amsterdam School of Real Estate zullen zich gaan vestigen in Huys Azië aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam.

Rodamco Europe in Nederland, eigenaar van Huys Azië, heeft overeenstemming bereikt met de Stichting Amsterdam School of Real Estate (ASRE) voor de verhuur van circa 1.400 m2. De kantoorruimte wordt gehuurd op de begane grond (circa 900 m2) en de 1^e etage. Daarnaast krijgt de Amsterdam School of Real Estate ook een deel van de parkeerplaatsen tot haar beschikking in de onderliggende parkeergarage. De looptijd van het huurcontract is 12 jaar. De Amsterdam School of Real Estate zal de ruimte gebruiken voor haar colleges, een bibliotheek en kantoor met ingang van najaar 2006.

Daarnaast zal Rodamco Europe in Nederland zelf zich met ingang van 1 januari 2007 in Huys Azië vestigen en circa 2.430 m2 kantoorruimte en 30 parkeerplaatsen in gebruik nemen. Het betreft een deel van de 1^e etage en de 2^e en 3^e etage aan de IJ-zijde. In een nabij gelegen garage worden nog eens 45 extra parkeerplaatsen gehuurd.

Naast het aflopen van het huidige huurcontract in het Atlas kantorencomplex in Amsterdam Zuid Oost, zijn verschillende redenen aanleiding voor deze verhuizing van Rodamco Europe.

Karin Laglas, managing director Rodamco Europe in Nederland: âHuys Azië ligt op een fantastische plek in de stad en biedt een zeer inspirerende werkomgeving. Het gebouw beschikt over alle gewenste faciliteiten als goede bereikbaarheid, hoogwaardig voorzieningenniveau etcetera, en biedt optimale mogelijkheden voor de binnen onze organisatie gewenste wijze van werken. In de Amsterdam School of Real Estate treffen we een medegebruiker waar wij erg gelukkig mee zijn en waarmee deze toch al dynamische plek nog verder verlevendigd wordt.â

Voor de resterende circa 4.700 m2 in Huys Azië is Rodamco Europe momenteel met een aantal partijen in gesprek.

Klik hier om het volledige persbericht te downloaden (pdf formaat) Zie het origineel