NEN


Gevingerlast hout voor constructieve toepassingen

Delft - NEN heeft een normontwerp gepubliceerd over de prestatie-eisen en de minimale eisen voor de vervaardiging van gevingerlast hout.

Ontwerp NEN-EN 15497 is van toepassing op vingerlassen van dezelfde houtsoort. De norm geeft eisen voor gevingerlast hout voor constructieve toepassingen met een rechthoekige doorsnede. De norm is niet van toepassing op geperste vingerlassen.

In de in de norm opgenomen Annex ZA worden de relevante eigenschappen genoemd waarover de CE-markering iets moet zeggen. CE-markering is verplicht na afloop van de zgn. co-existentieperiode; de precieze data worden gepubliceerd in de Official Journal of the European Commission (OJEC).

De norm is van belang voor fabrikanten en importeurs van gevingerlast hout en voor keurings- en certificatie-instellingen op dit gebied.

Commentaar op het normontwerp kan tot 9 juli 2006 worden ingediend. Commentaarformulieren zijn op te vragen bij NEN-Bouw, telefoon (015) 2 690 344, e-mail paulien.vandeursen@nen.nl.

Voor informatie over de norm of het normalisatieproces: ir. Annemieke Venemans, tel. (015) 2 690 280, e-mail: annemieke.venemans@nen.nl