NEN


Nieuwe procedure in de maak voor luchtmetingen - Meedoen? Reageer dan voor 16 juni

Delft - Op verzoek van het Platform Kwaliteit Luchtmetingen, de Vereniging Kwaliteit Luchtmetingen en Fenelab gaat NEN een nieuwe Nederlands Technische Afspraak opstellen. Deze gaat de procesketen van emissiemetingen verbeteren.

Het proces van emissiemetingen doorloopt verschillende stappen, zoals monsterneming, transport , conservering, voorbehandeling, analyse en rapportage. Het Platform Kwaliteit Luchtmetingen (PKL) heeft gesignaleerd dat de uitvoering van onderdelen in deze procesketen beter kan. De Vereniging Kwaliteit Luchtmetingen (VKL) heeft daarop een een projectgroep opgericht om de knelpunten in het proces te inventariseren en verbetervoorstellen te formuleren.

Toegankelijkheid
Dit moet leiden tot een algemeen te gebruiken procedure die de knelpunten oplost of voorkomt. Om de procedure zo breed mogelijk toegankelijk te maken, wordt deze vastgelegd in een Nederlands Technische Afspraak (NTA). Het Ministerie van VROM en de VKL hebben daarvoor inmiddels financiering beschikbaar gesteld. Voor het ontwikkelen van de NTA zet NEN een begeleidingscommissie op en ook de projectorganisatie is in handen van NEN.

Mocht u belangsteling hebben voor deelname aan de begeleidingscommissie, dan kunt u zich tot uiterlijk 16 juni 2006 aanmelden bij NEN-Milieu, Caroline van Hoek, telefoon (015) 2 690 249, e-mail: caroline.vanhoek@nen.nl.

In Nederland is NEN het centrum van normalisatie.