Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
Kring van Dorth - Aanrijding: twee auto's total loss

Bij een aanrijding donderdagmorgen (18/05) rond 8.20 uur zijn twee auto's total loss geraakt. Een 34-jarige man uit Markelo reed over de Wippertdijk en wilde uitwijken voor een tegenligger, een 20-jarige man uit Kring van Dorth. Toen de 34-jarige echter remde en de berm in wilde sturen, gleed hij door het natte wegdek rechtdoor. Een aanrijding volgde. De 34-jarige man raakte lichtgewond aan zijn hoofd en had wat last van zijn borst door de gordel.

Wilp - Eenzijdig ongeval met motor

Een 49-jarige man uit Veendam is donderdag (17/05) rond 15.10 uur gewond geraakt. Hij reed met zijn motor over de Kneuterstraat en raakte in een S-bocht de macht over het stuur kwijt. Hij raakte een 'biggenrug' (bermmarkering) in de berm, schoot over de rijbaan en belandde daar in de sloot. De man had een pijnlijke knie.

Zutphen - Navigatiesysteem gestolen

Uit een vrachtwagen is donderdag (18/05) tussen 22.15 uur en 22.30 uur een navigatiesysteem gestolen. De vrachtwagen stond geparkeerd aan De Stoven. De dader sloeg een ruit in, nam het navigatiesysteem mee.

Zutphen - Inbraak gemeentehuis

In de nacht van woensdag (17/05) op donderdag (18/05) tussen 20.00 uur 's avonds en 8.00 uur 's ochtends zijn uit het gemeentehuis vier computerschermen gestolen. Er werd een raam opengebroken, waarna er uit twee kamers platte beeldschermen werden meegenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Zutphen - Man opgepakt na aanranding

Een 18-jarig meisje uit Deventer heeft donderdag (18/05) aangifte gedaan van aanranding. Het meisje was rond 14.30 uur in de buurt van een sportveld aan de Weerdslag toen zij door een man werd lastiggevallen en betast. Zij kon de inmiddels gearriveerde politie de verdachte, een 38 jarige man uit Zutphen aanwijzen.
De man werd aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten.

Kring van Dorth - Snelheidscontroles

De politie heeft donderdagavond (17/05) een snelheidscontrole gehouden op de Bathmenseweg. Er werden drie overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 84 km per uur waar 60 was toegestaan. Volgens een buurtbewoner wordt er 's ochtends erg hard gereden op de Bathmenseweg; hij was dan ook erg blij met de controle.

Terwolde - Snelheidscontrole

Donderdagmiddag (17/05) heeft de politie gecontroleerd aan de Bandijk. Er werden tien bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 96 km per uur waar 60 is toegestaan.

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052