Gemeente Hengelo

Grote belangstelling voor WMO conferenties

De afdeling WVG van de gemeente Hengelo heeft twee conferenties in het stadhuis georganiseerd over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Woensdagmiddag 17 mei was een conferentie voor de professioneel betrokken organisaties en (zorg)aanbieders. Donderdag was was het de beurt aan de inwoners van Hengelo, vertegenwoordigers van cliënten- en patiëntenorganisaties en vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties. Intotaal hebben 200 mensen meegegedacht over de gemeentelijke nota Mee kunnen doen in Hengelo. Er was gelegenheid voor reactie en discussie.

Hengelo krijgt nieuwe verantwoordelijkheden

De WMO is een nieuwe wet die gemeenten verantwoordelijk maakt voor de hulp aan en het ondersteunen van bijvoorbeeld zieken, gehandicapten en inwoners die op ander gebied hulp nodig hebben. De gemeente Hengelo is door de nieuwe wet verantwoordelijk voor onder
meer voorlichtingsloketten, het ondersteunen van mantelzorg, de opvang bij huiselijk geweld en verslavingsbeleid. In februari dit jaar heeft de Tweede Kamer de wet goedgekeurd. De Eerste Kamer verwacht voor de zomer tot een besluit te komen.

Verslagen van de conferenties worden binnenkort op deze website geplaatst.