Ingezonden persbericht


MOTORRIJDERS ACTIE GROEP - Belangenvereniging voor motorrijders

Persbericht - 19 mei 2006

Motorrijders krijgen alternatief voor Groninger cable-barrier

Naar aanleiding van de protesten van de Motorrijders Actie Groep (MAG) tegen de cable-barrier in Groningen en de daarop volgende belofte van verkeersminister Peijs om deze staalkabelconstructies niet langer toe te staan langs Nederlandse wegen, hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen besloten de cable-barrier langs het Winschoterdiep (N860) te vervangen door een normale geleiderailconstructie in combinatie met een voorziening die de vangrail bestand maakt tegen een vloedgolf ten gevolge van tewaterlatingen bij de naastgelegen scheepswerf.

In de Voorjaarsnota 2006 stelt de provincie Groningen het zo: "In het voorjaar van 2005 heeft de provincie langs de provinciale weg N860ter hoogte van Shipyard Ferus Smit over een lengte van 200 m de vangrail vervangen door een cable-barrier. Voor deze constructie is gekozen omdat hier 3 tot 4 keer per jaar nieuwbouwschepen te water worden gelaten en deze constructie bestand is tegen een vloedgolf t.g.v. een tewaterlating en voldoet aan de Europese eisen. In het verleden moest bij iedere tewaterlating de vangrail worden verwijderd. Vanuit oogpunt van verkeersveiligheid en de hoge kosten voor de- en montage is naar een goed alternatief gezocht en gevonden in de cable-barrier. De Motorrijders Actie Groep (MAG) is echter fel gekant tegen deze constructie en heeft door succesvolle acties weten te bereiken dat de minister de cable-barrier heeft verboden langs rijkswegen. Vanwege alle (politieke) commotie rond de cable-barrier stellen wij voor deze voorziening langs het Winschoterdiep
(N860) te vervangen door een normale geleiderailconstruct ie in combinatie met een voorziening die de vangrail bestand tegen een vloedgolf maakt."

De MAG is zeer ingenomen met het besluit van de provincie Groningen om tegemoet te komen aan de wensen van motorrijders. De MAG is uiteraard te allen tijde bereid met de provincie mee te denken over een goede en motorvriendelijke oplossing voor de weg langs het Winschoterdiep.

______________________



Ingezonden persbericht