Syntens


---

ICT vernieuwing verzorg- en verpleeghuizen

De heer drs. Ing. A.H.J. Moerkamp (Ministerie van WVS) ontvangt op vrijdag 19 mei 2006 in het Innovatiehuis van Syntens te Nieuwegein uit handen van mevrouw drs M.E. Rompa (Arcares) het eerste exemplaar van het boek, Springplank naar ICT-vernieuwing in de V & V sector.

Verpleeg- en verzorgingshuizen komen nog vaak voor knelpunten te staan als zij actief aan de slag willen met ICT-ontwikkelingen. Toch is het voor de branche noodzakelijk dat technologische mogelijkheden ten volle worden benut. Om haar leden te ondersteunen op het terrein van technologische innovaties en oplossingen te vinden voor algemeen ervaren knelpunten heeft Arcares het initiatief genomen voor het project ICT-vernieuwing in de V&V-sector. Het initiatief werd ondersteund door het ministerie van VWS en uitgevoerd door Syntens.

Het project ICT-vernieuwing in de V&V sector is een eerste stap in het faciliteren van de Arcares-leden op het terrein van technologische innovatie. Het boek is een onderdeel van het project.. In het kader van het project zijn vier zorgorganisaties: Diafaan, Stichting Eykenburg, Zorgcombinatie Beekbergen en Stichting ZuidZorg aan de slag gegaan met innovatieve ICT-toepassingen. De meewerkende kennisleveranciers in het project zijn Hogeschool Utrecht, KITTZ, TNO,TU Delft, NICTIZ, Auxilium en Hinson.

De resultaten van dit project zijn opgetekend in het boek. Alle betrokkenen komen aan het woord en geven hun mening over zaken als investeringsbehoeften, benodigde kennis, ondersteuning en leereffecten uit andere sectoren. In het boek wisselen interviews zich af met praktische handvatten, tips, overzichten en checklists die andere zorginstellingen kunnen helpen om ICT-innovatie in de praktijk te brengen. In dat opzicht mag het best een springplank naar de toekomst worden genoemd.

Het boek dient vooral ter inspiratie voor diegenen die met ICT verder willen. De kennis en inzichten die het project voor de branche hebben opgeleverd, zijn ook digitaal beschikbaar. Arcares hoopt dat leden daaruit datgene halen wat in hun specifieke situatie ondersteuning biedt.


---

---