Ingezonden persbericht

19 mei 2006
VVD heeft haast bij werkplekken voor dak- en thuislozen

VVD fractielid Daniëlle van Wijngaarden stelt vragen over de realisatie van werkplekken voor dak- en thuislozen. De aanbesteding van E 540.000,- voor het project Werk Mee, dat realisatie van werkplekken voor maatschappelijke reactivering nastreeft, blijkt te zijn vertraagd tot september 2006. Dertig van de in totaal 120 werkplekken zijn bestemd voor dak- en thuislozen. Van die 30 werkplekken zullen er door de vertraging slechts 10 gerealiseerd worden in de periode tot september.

De VVD is voorstander van de beoogde werkplekken voor dak- en thuislozen, omdat ze een goed middel vormen om mensen mee te laten draaien in de Amersfoortse samenleving. Daarnaast zal de oververtegenwoordiging van dak- en thuislozen bij het veroorzaken van overlast verminderen bij een zinvolle dagbesteding. Het past daarmee ook in het Amersfoortse Veiligheidsplan 2006.

Van Wijngaarden wil graag van de verantwoordelijk wethouder weten wat de reden van de vertraagde aanbesteding is geweest, hoe dergelijke vertragingen in de toekomst voorkomen kunnen worden, wat de (financiële) gevolgen zullen zijn en waarom er tot september slechts 10 in plaats van 30 werkplekken voor dak- en thuislozen ingevuld zullen worden. Voorts wil het VVD fractielid weten welke mogelijkheden het college ziet om op zeer korte termijn het beoogde aantal van 30 werkplekken alsnog te realiseren.



Ingezonden persbericht