Ingezonden persbericht

PERSBERICHT, 19 mei 2006
---

Francisco van Jole spreekt zich bij {De Redactie} uit over toekomst van het journalistieke vak

'Journalist is geen uitstervend ras'

De professionele journalist verdwijnt de komende decennia niet. Dat stelde Francisco van Jole tijdens de laatste Verguldavond van bureau {De Redactie}, het bureau voor tijdelijke en permanente redactiekracht.

De internetdeskundige is ervan overtuigd dat civic journalism en het weblog het vak van journalist niet overbodig zullen maken. 'De journalist bevraagt de werkelijkheid kritisch. Dat doet de bloggende burger niet.' De uitspraken van Van Jole zijn terug te vinden in het mei-nummer van de nieuwsbrief van {De Redactie}. Daarin staat het verslag van de laatste Verguldavond van bureau {De Redactie}, in de Industrieele Grote Club in Amsterdam. Internetjournalist Fransisco van Jole sprak in de voormalige herensociëteit over de invloed van de digitale revolutie op het vak van journalist.

In de nieuwsbrief van {De Redactie} zijn naast het verslag van de Verguldavond interviews te vinden met media-adviseur Ton Elias ('Een journalist die zijn werk niet heeft gedaan, moet keihard worden teruggefloten') en krantenprofessor Piet Bakker ('Journalisten moeten nieuwe ontwikkelingen bij kranten niet blokkeren'). Salesmanager Maurice Pothof van Google Benelux spreekt zich uit over nieuwe producten. 'Google wil geen eigen content creëren.'

In de nieuwsbrief is informatie terug te vinden over de diensten van {De Redactie}. Onder meer over de nieuwe tak Training&Opleiding en de productieafdeling {De Redactie} Tekst. Aandacht wordt besteed aan de gecompliceerde missie die het vinden van een nieuwe hoofdredacteur vaak is. Ook is een profiel te lezen van account-manager Jessica Boersma.

Voor meer informatie over {De Redactie} kunt u bellen met directeur Jaap Dik, via 0299-653853.

Aan dit bericht is de nieuwsbrief van {De Redactie} als bijlage ingevoegd.

{De Redactie}
Gooische Kaai 15
1141 TV Monnickendam
telefoon 0299 - 653853
email info@deredactie.nl

---

EINDE PERSBERICHT (dit is een origineel persbericht)