Ingezonden persbericht


Purmerend, 19 mei 2006

Hein Gerrits en Brigitte Heitzer winnaars 'Sentimento.nl Understudy Award' 2006'.

Musicalwereld enorm blij met het initiatief van deze Award

Vrijdagavond 19 mei is de eerste 'Sentimento.nl Understudy Award' uitgereikt aan de winnaars. De mannelijke Award ging naar Hein Gerrits, voor zijn rol van Emcee in musical Cabaret als understudy van Ara Halici. Brigitte Heitzer kreeg de vrouwelijke Award als understudy van Chantal Janzen (Belle) in Beauty and the Beast. Bezoekers van Sentimento.nl bepaalde doormiddel van een stemsysteem wie de winnaar werd.

Voorafgaand aan de voorstelling van Cabaret in Koninklijk theater Carré werd Hein Gerrits overvallen door Sentimento.nl. Onder toeziend oog van zijn collega's kreeg hij de Award en bloemen overhandigd. Later op de avond werd Brigitte Heitzer in het zonnetje gezet in het Apeldoornse theater Orpheus, waar momenteel Beauty and the Beast speelt. Zij kreeg na afloop van de show op het podium met de volledige cast haar verdiende Award uithanden van hoofd musicalredactie Bianca Verhaar.

De eerste editie van de 'Sentimento.nl Understudy Award' is een enorm succes geworden. Rogier Deen van Bureau Sentimento zegt hierover 'alle aandacht en reacties heeft ons enorm verrast. In een kleine week is heel fanatiek gestemd door onze bezoekers, maar ook andere musicalsterren en BN'ers begonnen spontaan te stemmen op hun collega's. Verder kregen we diverse positieve reacties uit de musicalwereld. Dit geeft aan dat dit een categorie is die meer aandacht verdient. Volgend jaar gaat Sentimento.nl deze Award dus zeker voortzetten en uitbereiden.'

Understudy
Een understudy is iemand die te alle tijde de hoofdrol kan overnemen. Hij of zij speelt mee in het ensemble en is zodoende altijd beschikbaar. Bij ziekte of andere onverwachte omstandigheden treedt de understudy naar voren, zodat de musical altijd door kan spelen.

Bijgevoegd: Foto's winnaars
======================================
Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht