Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie



"Voor een verantwoorde beoordeling van allochtonen in selectiesituaties"

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) nodigen u uit voor het congres "Voor een verantwoorde beoordeling van allochtonen in selectiesituaties" op donderdag 1 juni in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bij personeelsselectie, beroepskeuze en loopbaanontwikkeling worden in Nederland vaak psychologische tests gebruikt. Het aantal allochtonen op de arbeidsmarkt is sterk toegenomen, maar het is de vraag of de bestaande testinstrumenten ook geschikt zijn voor kandidaten met een niet-Nederlandse achtergrond. Veel psychologen en testgebruikers vinden het moeilijk om allochtonen te beoordelen wanneer taal- en culturele verschillen een rol spelen. Testuitslagen zijn hierdoor mogelijk vertekend. Is het dan wel verstandig om allochtonen te testen? Zo ja, op welke manier en met welke instrumenten?

In de afgelopen jaren zijn door het LBR en het NIP een aantal rapporten uitgegeven over de toepasbaarheid van psychologische tests bij etnische minderheden. Aansluitend hierop is er een overzicht gemaakt van de mogelijkheden en beperkingen van veelgebruikte tests. Ook zijn er richtlijnen opgesteld voor werkgevers, personeelsmanagers en andere testgebruikers.

Tijdens het congres wordt aan de hand van presentaties, discussies en workshops het thema van verantwoorde beoordeling van allochtone kandidaten behandeld. Hier vindt u het interessante programma. Alle deelnemers krijgen aan het eind van het congres de bijbehorende publicaties uitgereikt.

GeĂŻnteresseerd? Meldt u zich dan aan! U kunt zich aanmelden via de website van het NIP aanmeldingsformulier of bellen met Maryanne Breijer van het NIP: 020-4106222. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Wies Dinsbach van het LBR: dinsbach@lbr.nl, 010-2010201. De publicaties over personeelsbeoordeling van etnische minderheden zijn ook te bestellen via onze website: www.lbr.nl.

Wij hopen u te mogen begroeten op donderdag 1 juni!

LBR
Schaatsbaan 51
3013 AR Rotterdam
Tel: 010-2010201
Fax: 010-2010222
Internet: www.lbr.nl