Gemeente Den Helder

02-03-2006 Landelijke opening Week van de Zee in Den Helder! Den Helder doet dit jaar alweer voor de vijfde keer mee aan de Week van de Zee. Dit vonden wij een mooie gelegenheid om de landelijke opening van het evenement naar Den Helder te halen. We zijn er dan ook trots op dat dit is gelukt.
Momenteel wordt aan de hand van het thema van dit jaar, op reis, hard gewerkt aan een spetterende opening op zaterdag 20 mei. Hoe deze er precies uit gaat zien houden we nog even geheim. Zeker is wel dat het voor zowel jong als oud een aantrekkelijk programma wordt.

Na de opening gaat de Week van de Zee van start met onder meer wadexcursies, vaartochten, films over de zee en de kust en diverse activiteiten voor kinderen. U kunt het allemaal zien en beleven tijdens de Week van de Zee die van 20 tot en met 28 mei plaatsvindt.

Informeren en betrekken bij veel moois
De landelijke organisatie van de Week van de Zee wil een breed publiek informeren en betrekken bij de unieke waarden van onze kust en zee. De Noordzee en de kust hebben veel moois te bieden: behalve dat het ons grootste natuurgebied is, valt er ook op economisch, cultureel, wetenschappelijk en historisch gebied veel te beleven. We houden u via de stadsnieuwspagina op de hoogte van de Week van de Zee. U kunt ook een kijkje nemen op de website www.weekvandezee.nl.