Ingezonden persbericht


Week van de Zee

Van 20 tot 28 mei is het Week van de Zee. Het thema is Op Reis!

Nederlanders gaan in deze week mee op reis naar meer dan 200 activiteiten langs de hele kust. Informatie over het programma vindt u op www.weekvandezee.nl.

Om aandacht te besteden aan dit bruisende evenement bieden wij u de volgende informatie (rechtenvrij):
- WvdZ logo lang (eps en jpg)

- 1 sfeerbeeld (andere formaten zijn te downloaden op www.weekvandezee.nl)
- webbanner (linkt naar www.weekvandezee.nl In de tabtekst vermeldt u: Ga mee Op Reis van 20 tot en met 28 mei 2006!)
- redactioneel stuk (ca 500 woorden),

Voor vragen en aanvullend beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Joos Versfelt (071 5160496) of Barbara Clasie (030-2340016/06-18391039). Wij stellen het op prijs om te horen of u de informatie heeft geplaatst.

Met vriendelijke groeten,

___________________________________
Joos Versfelt
Coördinatie PR en communicatie
Week van de Zee 2006
Postbus 664, 2300 AR Leiden
e: joos.versfelt@weekvandezee.nl
w: www.weekvandezee.nl
t: 071 5160496
f: 071 5160499

Week van de Zee 2006 vindt plaats van 20 tot en met 28 mei. Het thema is 'Op reis'.

De Week van de Zee is een initiatief van Kustvereniging, Stichting De Noordzee, Stichting Duinbehoud en Ecomare. Zij willen hiermee bereiken dat Nederlanders de Noordzee en de kust gaan beschouwen als een van de belangrijkste natuurgebieden met unieke waarden die beschermd moeten worden. De Week van de Zee 2006 wordt mede mogelijk gemaakt Prins Bernhard Cultuurfonds, het Ministerie van LNV, de Europese Commissie, VSB-fonds, verschillende kustgemeenten en meer dan 150 deelnemers langs de kust.

Week van de Zee 2006 valt van 20 tot en met 28 mei. Het thema is Op Reis!

Op Reis

Met dit thema denken we natuurlijk aan de mensen die hun weekends of vakantie aan zee doorbrengen. Daarvoor is het belangrijk dat het toerisme in harmonie met natuur en landschap blijft. De Kustvereniging werkt daarom aan een Europees kwaliteitslabel voor kustplaatsen: "QualityCoast". Maar er zijn ook andere reizigers: de vele dieren die heen en weer trekken langs de kust en tussen zee en binnenwater. Bijvoorbeeld tussen de plaatsen waar zij zijn geboren, zich voeden, voortplanten en rusten. Denk maar eens aan palingen, zalmen, stekelbaarzen en prikken: al deze vissen komen in onze kust moeilijk te nemen barrières tegen. Afsluiting van rivieren en zeearmen met dammen en sluizen vormt een bedreiging voor het overleven van hele populaties. De bedreiging van de paling is zelfs zo ernstig dat een aantal Nederlandse particuliere organisaties een Palingoverlevingsplan hebben opgesteld. Vissers werken hierbij samen met ondermeer de Kustvereniging en Stichting De Noordzee. Tijdens de Week van de Zee zullen alle betrokkenen erop aandringen dat de sluizen vaker open gaan!

De zee is even overal!
Onder dit motto organiseren gemeenten en organisaties elk jaar meer dan 200 activiteiten. Ga dit jaar mee Op Reis met de Week van de Zee en bezoek een waaier van activiteiten langs de Nederlandse kust. Er zijn strandexcursies, gezamenlijke hondenwandelingen en openstellingen van vuurtorens. Liefhebbers kunnen meedoen met een zeevijfkamp. Andere activiteiten zijn weer speciaal voor kleuters, zoals een workshop schelpen. Verder zijn er kunstexposities, voordrachten van dichters en muziekoptredens op het strand. Er staan poëziepanelen in de branding: van noord naar zuid kom je ze tegen. De opening vindt dit jaar plaats in Den Helder, maar in elke kustprovincie is wel iets sportiefs, spannends of interessants te beleven, voor zowel jong als oud. Tijdens de Week van de Zee zijn de activiteiten herkenbaar aan de vlaggen met logo van de Week van de Zee. In 2006 is niet alleen de zee in beweging maar ook u als reiziger of bezoeker van de prachtige Nederlandse kust.

De organisatie van Week van de Zee 2006
Algemeen
Week van de Zee
Postbus 664, 2300 AR Leiden
info@weekvandezee.nl

Projectleider
Robert Steenbergen
tel 071 512 2900

Coördinator communicatie en PR
Joos Versfelt
tel 071 516 0495

Coördinator programma
Esther van den Nouwelant
tel 071 512 2900

Communicatie en inhoudelijk medewerker
Barbara Clasie
tel 030 234 0016