Mei 2006

Rivierenland centraal in 'Bestemming Nederland' Uitzending toeristisch tv-programma 20 mei 18.55 uur op RTL4 Rivierenland staat op zaterdag 20 mei centraal in het toeristische televisieprogramma `Bestemming Nederland' dat om 18.55 uur op RTL4 wordt uitgezonden. De drie presentatoren van het populaire programma volgen wekelijks een groepje vakantiegangers tijdens hun dagje uit en kluisteren meer dan 800.000 Nederlanders aan de buis. Afbeelding

Beeld van de opnamen voor 'Bestemming Nederland', waarin het fraaie Rivierenland onder meer vanuit een luchtballon wordt verkend.

Drie verhaallijnen
De uitzending van Rivierenland bevat drie verhaallijnen. Stella Gommans gaat op struintocht met Paul Suurmond van Staatsbosbeheer. Met hoge kaplaarzen wagen zij zich van de geijkte paden door de uiterwaarden in Rivierenland.

Op de fiets en per luchtballon verkennen drie vriendinnen samen met Mariska van Kolck het Land van Maas en Waal. En nieuwkomer Eric Bouwman gaat met moeder Wendy en twee zonen terug in de tijd op Slot Loevestein en bezoekt Landgoed Marienwaerdt.

Deelname door samenwerking
Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland is opdrachtgever van de uitzending over Rivierenland en bracht partijen bij elkaar om de deelname mogelijk te maken. Door de gezamenlijke inspanning van ondernemersvereniging Gouden Ham, Landgoed Marienwaerdt, de Kamer van Koophandel Rivierenland, de Recreatiemaatschappij Rivierengebied en de Provincie Gelderland wordt Rivierenland op prime time landelijk op de kaart gezet.

Prijsvraag
Op de website www.bestemmingnederland.nl kunnen kijkers na afloop van de uitzending meedoen aan een prijsvraag waarmee ze kans maken op een uitstapje in Rivierenland. Daarnaast kunnen kijkers er terecht voor meer informatie over de toeristische mogelijkheden in Rivierenland.

Herhaling
Op zaterdag 20 mei om 18.55 uur is de reguliere uitzending. De dag erna, op zondag 21 mei, wordt het programma herhaald.