Nighttown Rotterdam

ZATERDAG 20 MEI

Soulvation in Nighttown

Vroeger draaide hij nog elke week in Nighttown. Inmiddels is Ronald Molendijk al sinds enige jaren ook met een heel ander project bezig: Soulvation. Anno 2005 staat deze band voor een energieke, getalenteerde en bruisende groep muzikanten die niet in een hokje te stoppen is. Een combinatie van heftige dance, warme soulvolle house en meer pop-minded songs.

Het spanningsveld tussen de uiteenlopende muzikale scholing van Ronald Molendijk en, medeoprichter, Jeroen Rietbergen is tevens de basis van de band Soulvation. Na een heftige avond op het podium kwamen zij uiteindelijk op hun naam uit: Soulvation. De twee heren zijn dan al enkele jaren dikke vrienden en produceren onder een aantal projectnamen diverse tracks en remixen.

Begin 2001 ontstaat het idee om een album te maken. De eerste single 'I Just Can't Stop' (juni 2001) wordt bijzonder goed ontvangen. In november 2001 wordt het debuutalbum 'Some Love' uitgebracht. Het album is soulvol, jazzy en funky. Dit alles vergezeld door een swingende housebeat. Speciaal voor het album worden vader en dochter Dulfer uitgenodigd om een nootje mee te blazen op de tracks 'Doobies' en 'Hold On'. In 2003 verschijnt het album One, waarvan de track 'Reset Your Brain' op single uitkomt en de definitieve doorbraak betekent voor Soulvation. Het nummer staat in de Top 10 van de diverse charts en heeft een enorme airplay op zowel radio als tv. In 2004 volgt vervolgens een lange zomer van festivals en cluboptredens.

Nu komen ze met hun nieuwe clubtour Motivated. Variërend van bekende tracks in een nieuwe uitvoering als 'Reset your brain' en 'Deeper' tot een meer laidback song als 'Passin by' of het opzwepende nummer 'Wham Bang', hebben alle nummers één ding gemeen: de energie spat ervan af en je krijgt heel veel zin om de dansvloer op te stuiven.

Za 20.05 Soulvation

Zaal open: 20.00 uur

Aanvang: 21.00 uur

Entree ¤ 12,50 excl. liidm. & vvk. kosten

Voorverkoop TSN/ Plato/ Velvet/ Plaatboef/ Nighttown Café

www.nighttown.nl / www.soulvation.nl


---



Nighttown Rotterdam