Gemeente Hoogeveen

9 mei 2006

Afzender: Wijk- en Dorpsbeheer

Tweede Color Day: intercultureel feest in Krakeel

Het nieuwe wijkgebonden leefbaarheidsbudget van Krakeel is alweer verdeeld, maar het oude is nog niet op. Color Day is het laatste project dat dankzij het budget van 2005 kan worden uitgevoerd. Op zaterdag 20 mei wordt dit multiculturele wijkfeest gehouden van 13.00 tot 23.30 uur in wijkcentrum De Magneet in Hoogeveen. Wijkbewoners maken kennis met de meest uiteenlopende culturen. De organisatie van het feest ligt geheel in handen van een werkgroep van wijkbewoners. Het is de tweede keer dat Color Day wordt gehouden.

Het feest begint met een optreden van de Caribbean Brass Rhythm Band in de openlucht. Daarna zijn er in De Magneet onder andere dans, muziek en een modeshow. Verder zijn er natuurlijk hapjes en drankjes uit allerlei culturen te proeven. Voor kinderen valt er genoeg te doen: ze kunnen zich laten schminken, springen op een springkussen en er zijn dieren van de kinderboerderij op het feest. Leerlingen van basisscholen geven âs middags een demonstratie. Tot slot kunnen bezoekers op het feest ook kennis maken met het werk van Internationaal Vrouwenactiviteitencentrum Boeket en de Stichting Vluchtelingenwerk Drenthe.

Color Day wordt georganiseerd als onderdeel van het Wijkgebonden Leefbaarheidbudget en is het laatste project dat als resultaat van de verkiezingen in 2005 wordt uitgevoerd. Tijdens de verkiezingen van 20 april wist Color Day opnieuw voldoende stemmen binnen te halen, waardoor ook in 2007 er weer een Color Day zal zijn.
---