Gemeente Den Helder

10-05-2006 Landelijke opening Week van de Zee
Zaterdag 20 mei vindt om 14.00 uur de landelijke opening van de Week van de Zee plaats in Den Helder, op het lichtschip Texel. Dit schip ligt in de binnenhaven van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Waarnemend burgemeester van Den Helder, mevrouw G.H. Faber, opent de Week van de Zee met twee markante figuren. Ook kinderen van de obs Tuindorp dragen hun steentje bij.

Na de officiële opening zijn er diverse activiteiten, waaronder:
-Vanuit gebouw 73 in de Museumhaven (t Schipperscafé) een vaartocht van ongeveer 1,5 uur, onder andere door de marinehaven.
-rondleidingen door de Museumhaven.

-vaartochten met twee schepen van Rederij Waterweg vanaf Fort Harssens, vervoer met de Jutter Express

-tijdens de vaartochten vertellen deskundigen over trekvissen
-een expositie van kunstenaar Leo Bersee. Hij exposeert gekaligrafeerde gedichten op oude zeekaarten in combinatie met schilderijen in de Kathedraal (gebouw 60F)

-Reddingsmuseum Dorus Rijkers is open.

-de Jutter Express vervoert bezoekers van en naar de activiteiten op het terrein

-muziek en zang.

-en verdervreemdelingen die de weg vragen, kinderen die geronseld worden voor een reis naar verre oorden en piraten die het Lichtschip wellicht overnemen...

Wandeltocht Op Reis
Op 20 mei organiseert de gemeente voorafgaande aan de opening van de Week van de Zee, een wandeltocht. De tocht start om 11.30 uur vanaf camping Noorder Sandt in Julianadorp. De tocht is ongeveer 10 kilometer lang en eindigt bij de Oude Rijkswerf. Voor vervoer tussen Den Helder en Julianadorp wordt gezorgd. Onderweg wordt gezorgd voor een versnapering. Aan de tocht zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie over (deelname aan) de wandeltocht is te verkrijgen bij Joyce Prins van de afdeling Ruimte Wonen en Onderenemen (RWO) via e-mail: jprins@denhelder.nl.

Voor meer informatie over de Week van de Zee: www.weekvandezee.nl