Gemeente Deventer

Week 19, 11 mei 2006

gemeente organiseert binnenstadsdag op 20 mei

De gemeente organiseert op zaterdag 20 mei een open dag over de binnenstadsprojecten. Eind april 2004 nam de raad een besluit over de visie Binnenstad Zuid, de verzamelnaam voor veel projecten. Tijdens de eerste Binnenstadsdag in april 2005 is voor het eerst een stand van zaken over de projecten gegeven. De gemeente wil dat initiatief nu herhalen. Sommige plannen zijn nog pril en worden misschien niet of niet op de korte termijn uitgevoerd, zoals een derde IJsselbrug en een by-pass voor de IJssel achter de Worp langs. Andere plannen zijn concreter, zoals een nieuwe huisvesting voor het Stadskantoor en de bibliotheek aan het Grote Kerkhof.

Het aantal projecten en plannen is veel. De Binnenstadsdag is een uitstekende mogelijkheid om over de projecten informatie in te winnen of te geven en te discussiëren met bestuurders en ambtenaren.

Het programma begint met een inleiding over ontwikkelingen in de Deventer binnenstad door wethouder Doornebos. Martijn van Dam, van het platform binnenstadmanagement en adviesbureau BRO, gaat in op de algemene ontwikkeling in retail, uitgaan en ontwikkelingen in binnensteden. De laatste algemene inleiding verzorgt Freek van Duin en gaat over Culturele voorzieningen in binnensteden. Verder zijn er drie workshops en een wandeling.

De workshops behandelen

* het Sluiskwartier

* de Pleinenvisie en de discussienota âInvesteren in cultuurâ.

De wandeling gaat naar de Worp. U krijgt daar een toelichting op de ontwikkelingen. De workshops en de wandeling worden na drie kwartier herhaald. U kunt dus aan twee workshops of een workshop en een wandeling deelnemen.

PROGRAMMA

09.30 uur Ontvangst met koffie
10.00 uur Opening en welkom in de burgerzaal door de dagvoorzitter
10.10 uur Stand van zaken binnenstad door wethouder Bert Doornebos
10.30 uur Ontwikkelingen in de binnenstad door Martijn van Dam
11.00 uur Culturele voorzieningen in binnensteden door Freek van Duin

11.15 -11.30 uur koffiepauze

11.30 uur Workshops en wandeling

12.15 uur lunchpauze

12.45 uur Herhaling workshops en wandeling 13.30 uur Afsluiting.

In verband met de organisatie van de dag en de catering willen wij graag een indruk krijgen van de belangstelling voor de Binnenstadsdag. Bent u van plan te komen, meld u zich dan aan per fax 0570 - 69 31 11 of per e-mail m.herrigel@deventer.nl.

Publicatiedatum: 11-5-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 11 mei 2006