Gemeente Enschede

Schaapscheerdag

maandag 15-05-2006

Alle schapen in een lentejasje

Op zaterdag 20 mei is er op kinderboerderij De Wesseler weer een gezellige schaapscheerdag. Van 10.00 - 15.00 uur worden alle schapen uit hun winterjas geholpen. Om dit lente-gebeuren feestelijk te vieren worden er allerlei leuke activiteiten aangeboden. Het feest wordt mede georganiseerd door drie leerlingen van het AOC te Enschede. Ook is er een spectaculaire roofvogelshow te beleven op deze dag.

Winterse jas

De schapen van de kinderboerderij worden op deze dag vlug uit hun jasje geholpen. Omdat de schapen het nu te warm krijgen met hun dikke vacht, is dit voor hen de kans om lekker luchtig de zomer in te gaan. Omdat de mensen vroeger heel blij waren met de warme wol, werd het scheren van de schapen traditioneel omlijst met allerlei feestelijkheden. Ook nu is er van alles te doen; er is een klauterbaan voor de kinderen, ze kunnen zich laten schminken, ze mogen grabbelen in de grabbelton, er is een kleurwedstrijd, ponyrijden, broodbakken en een grote kinderrommelmarkt.

Wollige activiteiten

Tijdens de demonstraties schaapscheren, zijn er allerlei feestelijke activiteiten op en rond het erf van kinderboerderij De Wesseler. Bezoekers kunnen bij de wolvilters en de wolspinners zien hoe wol gesponnen en gevilt wordt. En dan is er natuurlijk nog de roofvogelshow, een nieuw spectaculair evenement. Er is dus van alles te beleven voor jong en oud, en voor hongerige en dorstige bezoekers zijn er in de kinderboerderij hapjes en drankjes te verkrijgen.

Iedereen is welkom

De schaapscheerdag is op zaterdag 20 mei van 10.00 - 15.00 uur

voor iedereen mee te beleven op kinderboerderij De Wesseler.

Toegang voor deze dag is gratis.

Voor verdere informatie over het schaapscheren kunt u contact opnemen met kinderboerderij De Wesseler, Wesselerweg 15a, 7544 RP Enschede. Telefoon 053 - 4770723


---