Ingezonden persbericht


Katwijk, 15 mei 2006

Reddingsdemonstratie op zee: snelle boten en de Super Puma

Op zaterdag 20 mei vormt het strand van Katwijk het decor voor een spectaculaire reddingsdemonstratie op zee. Het scenario is dat twee catamaran zeilboten met elkaar in aanvaring komen. Eén van de zeilboten is direct gezonken en de twee opvarenden liggen in het water. De andere zeilboot is doorgevaren met één (onervaren) opvarende. De ander is overboord gevallen en wordt vermist. Toeschouwers kunnen zien hoe in een samenwerking tussen de boten van diverse reddingsbrigades, de traumahelikopter van de ANWB en de Super Puma heli van Brostow het ongeluk wordt aangepakt.

De reddingsdemonstratie vindt plaats op zaterdag 20 mei van 15.00 tot 16.30 uur en is te zien vanaf de Boulevard in Katwijk ter hoogte van de Vuurbaak.

De demonstratie wordt georganiseerd door de Katwijkse Reddings Brigade, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en Reddingsbrigades Nederland. Naast spectaculaire acties op zee zijn er ook op de boulevard en het strand de nodige activiteiten. Zo is de traumahelikopter van de ANWB van dichtbij te bekijken, evenals de Super Puma helikopter van Bristow (G-Jstar). Beide helikopters zullen meedraaien in de oefening. De Strandpolitie Katwijk zal in actie komen en ook de Regionale ambulancedienst verleent haar medewerking. Het National Ocean Event demoteam voert reddingen uit in wedstrijdvorm.

Programma:
15:00 Landing ANWB helikopter op de boulevard

15:00 Demonstratie National Ocean Event wedstrijdploeg Alle activiteiten van reddingswerken in wedstrijdvorm

15:10 Landing Bristow helikopter (de Super Puma)

15:15 Demonstratie door reddingsbrigades (KRB, KNRM, RedNed):. Er is een zeilboot omgeslagen. Opvarenden worden gered, vermisten gezocht.

15:30 Landing ANWB trauma helikopter bij de Vuurbaak (Zuid Boulevard), onderzoek drenkeling door arts. Met medewerking van Lotusslachtoffers.

15:35 Begin zoekactie naar vermiste opvarende: 6 snelle boten van de reddingsbrigades te water. De Redder van de KNRM en een helikopter van Bristow (Super Puma) nemen deel aan de actie

16:10 Landing helikopter van Bristow op de Zuid Boulevard.

16:20 Take off ANWB helikopter

16:30 Take off Bristow

16:30 Einde demonstratie

Noot aan de redactie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Katwijk, tel. 071-4065365 of via het e-mailadres communicatie@katwijk.nl.


---- --