Gemeente Leeuwarden

Open Dag Stadhuis Open Dag Stadhuis

Open Dag Stadhuis over Referendum en Zaailand

Bron: Gemeente Leeuwarden (16-05-2006)

Op zaterdag 20 mei wordt - voor de derde keer sinds de restauratie - een open dag gehouden in het Stadhuis aan het Hofplein. De open dag staat in het teken van het project Nieuw Zaailand en het referendum dat op 24 mei wordt gehouden. In de Oranjezaal wordt informatie gegeven over het referendum en het project Nieuw Zaailand. Wethouders, raadsleden en gemeenteambtenaren zijn de hele dag aanwezig voor een persoonlijk gesprek. Ook zijn er foto's en afbeeldingen van de oude en nieuwe situatie te zien. Ook wordt de gehele dag de 3D-presentatie van het Nieuw Zaailand op een groot scherm vertoond. Bezoekers kunnen deelnemen aan stadswandelingen vanuit het Stadhuis naar het Zaailand. Tijdens die wandelingen wordt aan de hand van (bewerkte) foto's verduidelijkt wat de plannen met het plein zijn.

Tijdens het referendum wordt gebruik gemaakt van stemmachines. Op de machine staat de referendumvraag. U kunt voor of tegen het project Nieuw Zaailand stemmen. Daarnaast kunt u uw voorkeur aangeven over de variant met of zonder pleinwand. Ter verduidelijking staan beide varianten (met plattegrond) op de machine. Tijdens de open dag is er in het Stadhuis een stemmachine aanwezig.

Op woensdag 24 mei zijn alle stemlokalen in de gemeente Leeuwarden geopend van 07.30 - 21.00 uur. Er komt een extra stemlokaal op het Zaailand. Dit stemlokaal - in de vorm van een stemtent - staat tegenover de tuin van het Auck Petershuis. Naast de informatie over het project Nieuw Zaailand en het referendum is het vorig jaar geopende en volledig gerestaureerde Stadhuis door publiek te bezichtigen. De gerestaureerde werkvertrekken kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur worden bezichtigd.