Gemeente Hardenberg

Mei 2006 - Zaterdag spetterende opening KNSTSPR

Zaterdag spetterende opening KNSTSPR

De KNST SPR aan het Wilhelminaplein te Hardenberg opent op zaterdagmiddag 20 mei officieel haar deuren. Het pand zal op een ludieke wijze worden geopend door gedeputeerde de heer J.G. Kristen. Ateliergroep Nieuw Baalderborg, Grafisch Atelier en Programmaraad Beeldende Kunst zijn de participanten van deze Stichting die een multifunctioneel centrum voor beeldende kunsten gaat vormen.

De gehele middag vanaf 13.00 16.00 uur vinden er activiteiten plaats in zowel het centrum van Hardenberg als op het Wilhelminaplein en in het KNST SPR pand. Deze activiteiten bestaan uit een openingsact van Theatergroep Roest die eveneens de activiteiten om 13.00 uur in het centrum van Hardenberg verzorgt.

Vanaf 14.00 uur vindt het officiële gedeelte plaats met toespraken van o.a gedeputeerde de heer J.G. Kristen, wethouder dhr. Joost Liese en voorzitter van de KNST SPR dhr. Folke Meijer.

Vanaf 14.30 uur kan men daadwerkelijk de KNST SPR van binnen bekijken waar de activiteiten plaats vinden die georganiseerd worden door de 3 verschillende participanten.

Het Grafisch Atelier gaat met kinderen afdrukken maken op de drukpers. Nieuw Baalderborg gaat portretten schilderen van de genodigden die dat willen en de Programmaraad Beeldende Kunst opent de expositie van Mariëlle Lapidaire met het thema laureaatschappen en laat haar kunstuitleen zien. Op dit zelfde tijdstip zal er op het Wilhelminaplein geschilderd worden. Bent u nieuwsgierig en wilt u weten wat de KNST SPR te bieden heeft dan moet u zeker komen kijken!