Tv uitzending 20 mei: Hospitaalschip Anastasis in Liberia

Mercy ships

Tv uitzending 20 mei: Hospitaalschip Anastasis in Liberia

Rotterdam (17 mei 2006)- Zaterdag 20 mei 2006 kunt u kijken naar een aflevering van Alom Klinkt het Woord met Mercy Ships (NED. 1, 12.00 - 12.25 uur)

In de haven van Monrovia (Liberia) ligt de Anastasis, een hospitaalschip van de ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships, waar ruim 350 mensen uit verschillende landen medische en sociale zorg verlenen aan boord en aan wal. De medewerkers aan boord voeren dringend noodzakelijke operaties uit en verrichten medische ingrepen; zoals het verwijderen van tumoren, reparaties van hazenlippen/open verhemelten.

In de tv-documentaire gemaakt door Zendtijd voor Kerken (ZvK) wordt het werk van Nederlandse bemanningsleden gevolgd. Eén zo'n bemanningslid is Gerrit Meijerink; in het dagelijks leven is hij directeur van verpleeghuis Slingedael in Rotterdam en nu een aantal maanden op de Anastasis werkzaam als verpleegkundige. Verder o.a. gesprekken met Annette en Marcel Eveleens, zij zijn als gezin aan boord, Annette als verpleegkundige en Marcel als loodgieter.

Het hospitaalschip Anastasis blijft tot eind mei 2006 in Liberia liggen en zal in het najaar vervangen worden door de Africa Mercy, een nieuw schip met meer capaciteit.

Mercy Ships is sinds november 2005 actief in Liberia. De vrijwilligers die voor deze organisatie in de dorpen werken, bieden hulp bij o.a. de herbouw van een school die vernield was tijdens de burgeroorlog.

Bezoek voor meer informatie: www.zvk.nl of www.mercyships.nl

Noot voor redactie,