Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 099

datum: 17 mei 2006

Burgemeester knipt met nieuwe inwoners in kunstwerk

Zaterdag 20 mei aanstaande knipt burgemeester van Vliet een aantal sleutels van het kunstwerk '11.000 sleutels' af. Dit doet zij samen met een nieuwe inwoner van Vathorst en een nieuwe inwoner uit de bestaande stad. Het kunstwerk is een sleutelgordijn van elf meter lang en twee meter hoog. De sleutels verwijzen naar het aantal woningen dat in Vathorst wordt gebouwd. Het aantal sleutels dat wordt afgeknipt staat gelijk aan het aantal woningen dat sinds januari is opgeleverd. Het gordijn wordt voor het eerst 'bijgeknipt' tijdens de eerste bijeenkomst van Amersfoort Aangenaam van dit jaar in de Observant.

11.000 sleutels
Het kunstwerk '11.000' sleutels is gemaakt door vormgever René van Corven in opdracht van Vario Mundo. Het sleutelgordijn hangt sinds enkele maanden op de binnenplaats van de Observant. Omdat er eind 2005 al 2.516 woningen in Vathorst waren opgeleverd, telde het gordijn bij oplevering niet 11.000 maar 8.484 sleutels. Het gordijn wordt twee maal per jaar 'bijgeknipt' tijdens de bijeenkomsten van Amersfoort Aangenaam. Hoe korter het gordijn wordt, hoe groter Vathorst is. Zo maakt het sleutelgordijn de groei en de omvang van Vathorst in de Amersfoortse binnenstad zichtbaar en wordt een verbinding gelegd tussen de oude en de nieuwe stad. Als Vathorst eenmaal klaar is, is het gordijn verdwenen.

Amersfoort Aangenaam

Amersfoort Aangenaam is een bijeenkomst voor nieuwe inwoners van Amersfoort. Bewoners uit alle wijken van Amersfoort maken kennis met de burgemeester, het bestuur en de stad. Tijdens deze bijeenkomst heet de burgemeester de bewoners welkom. De loco-gemeentesecretaris gaat met hen in gesprek en er is de mogelijkheid om vragen te stellen aan wethouders en raadsleden. Na een rondgang door de Observant waarbij de wijken, de Informatiewinkel, stichting Ravelijn en het meldpunt Woonomgeving zich presenteren, is er gelegenheid voor een bezoek aan de stad. Deelnemers kunnen van tevoren een keuze maken uit een stadswandeling of torenbeklimming met Het Gilde, en boottocht met de Waterlijn, een bustocht of een bezoek aan museum Flehite. Amersfoort Aangenaam wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd.

Het kunstwerk "11.000 sleutels" is voor iedereen te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Informatiewinkel. Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Meer informatie over het kunstwerk is te vinden op de website van Vario Mundo: www.variomundo.nl.

Informatie: Voor meer informatie over het kunstwerk of Vario Mundo kunt u contact opnemen met Saar van der Spek, communicatiemedewerker van Vario Mundo, telefoon 033 451 10 16 of e-mail s.vanderspek@vathorst.com. Voor meer informatie over Amersfoort Aangenaam kunt u contact opnemen met Katinka Regtien, publieksvoorlichter Informatiewinkel, gemeente Amersfoort, telefoon 033-469 57 40 of e-mail k.regtien@amersfoort.nl

Bijgevoegd vindt u een foto van het sleutelgordijn. Deze foto kan worden gebruikt mits de naam van de fotograaf, René van Corven en de naam van het kunstwerk, 11.000 sleutels, wordt vermeld.


---- --