Mei 2006

Nieuw Mercedes-Benz Museum 20 mei in gebruik
Opmerkelijk complex gemaakt door Nederlandse architect In Stuttgart gaat zaterdag 20 mei het nieuwe Mercedes-Benz Museum open voor het publiek. De dag ervoor wordt de officiële opening verricht door bondskanselier Angela Merkel. Het opmerkelijk vormgegeven complex is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel. Afbeelding

De belangrijke attractie, die officieel Mercedes-Benz-Welt heet, staat op een terrein vlakbij de DaimlerChrysler-fabriek in Stuttgart-Untertürkheim.
In het nieuwe museum met een opervlakte van 17.000 vierkante meter worden op negen verdiepingen 160 voertuigen en rond 1.500 voorwerpen getoond.

Twee rondgangen
Bezoekers kunnen twee rondgangen door het complex maken, die naar wens ook kunnen worden gecombineerd. De ene voert naar zeven `Mythos-Räumen' die de geschiedenis van het merk aan de hand van thema's en perioden duidelijk maakt. Vijf zogeheten Collection-Räume tonen de veelzijdigheid van de verschillende voertuigen.

Afbeelding Racewagens
Beide routes eindigen bij de spectaculaire `Steilkurve', waar de racewagens worden gepresenteerd - van de Mercedes-Silberpfeil tot het actuele Formule-1 model.

De meeste aantrekkingskracht zal vermoedelijk van deze etage uitgaan, waar de ongeveer 40 supersnelle modellen de rijke en bewogen sportgeschiedenis van de onderneming laten zien.

Kindermuseum
Tot de Wereld van Mercedes-Benz behoren ook een interactieve technische presentatie, een kindermuseum, een `uitvinderswerkplaats'en een groot aantal winkels en eetgelegenheden. In de nabijgelegen openlucht-arena vinden regelmatig bijzondere optredens plaats.

Informatie
Het nieuwe museum is van dinsdag t/m zondag en op feestdagen geopend van 9-18 uur. De entree is EUR 8, kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

Meer info: Mercedes-Benz Museum, Mercedesstraße 100, D-70322 Stuttgart (bij het Gottlieb-Daimler-Stadion), hotline 0049 711 1730000, e-mail: kontakt@mercedes-benz-museum.de en internet:
www.mercedes-benz-museum.de

Zie ook: http://www.stuttgart-tourist.de/
2006-05-18