Gemeente Kerkrade

22-05-2006

18.05.06: Erepenning Kerkrade voor de heer M. Ploum

Op zaterdag 20 mei aanstaande ontvangt de heer M. Ploum omstreeks 19.15 uur uit handen van burgemeester Jos Som de gouden erepenning van Kerkrade in de Sporthal Rolduc. De uitreiking vindt plaats in het kader van het 50-jarig bestaan van Volleybalcombinatie Furos Kerkrade.

Persoonlijke gegevens de heer M.J. Ploum
Adres: Ambachtsstraat 29, 6461 EW Kerkrade
Geboren op 27 oktober 1934

De heer Math Ploum was in 1956 initiatiefnemer en mede-oprichter van volleybalvereniging Roda. De vereniging is in 1972 gefuseerd met Set-Up en de naam istoen gewijzigd in Volleybalcombinatie Furos (fusie Roda Set-Up). VC Furos is aangesloten bij de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) en neemt deel aan de competitie in regio Zuid-Oost van de Nevobo, waarvan hij 30 jaar lang vertegenwoordiger van de volleybalsport in is geweest.

De heer Ploum is sinds de oprichting lid van de vereniging. In de eerste jaren als secretaris, daarna voorzitter en gedurende zijn bestuursjaren is hij ook penningmeester geweest. Zijn actieve bestuursfuncties heeft hij beëindigd in 1995. Naast de bestuursfuncties heeft hij op alle mogelijke volleybalfronten hand- en spandiensten verricht. Trainer van de damesteams en recreantenteams, coach bij de competitiewedstrijden, scheidsrechter en hij instrueerde de nieuwkomers in dit vak.

Hij is ook bestuurslid van de Sportstichting Kerkrade. Naast sport en een lange carrière bij de Belastingdienst heeft de heer Ploum tal van andere functies als vrijwilliger in de Kerkraadse gemeenschap bekleed en is hij op vele fronten nog steeds actief.

Deze werkzaamheden zijn:

* In de vakorganisatie tot heden en in het verleden: Voorzitter CFO/CNV publieke zaak Senioren afd. Kerkrade resp. regio O.Z.L. en Seniorengroep Limburg. Secretaris c.q. lid hulpteam CNV vakcentrale in O.Z.L. en penningmeester werkcorporatie D'r Sjalter in Kerkrade.

* Sociale Zaken tot heden:
Lid c.q. vice-voorzitter Cliëntenraad Werk en Inkomen gemeente Kerkrade (namens CNV), vrijwilliger ouderenadviseurs gemeente Kerkrade en voorzitter vrijwilligersraad Impuls.
* Ouderenwerk:
Secretaris Ouderen Platform Centrum-Zuid Kerkrade van 1996-2000. Tot heden lid Werkgroep Ouderen Kerkrade c.q. Stichting Senioren o/z Grenzen (Ned.netwerk), lid Seniorenraad Kerkrade (namens CNV) en lid financiële commissie K.B.O. Limburg.
* Gezondheidszorg:
Secretaris c.q. voorzitter Groene Kruis Kerkrade, secretaris VOAK/Groenekruisverenigingen O.Z.L., medeoprichter van het Steunpunt Mantelzorg in O.Z.L. te Heerlen, secretaris c.q. lid Cliëntenraad Thuiszorg O.Z.L. te Heerlen, lid Provinciaal Overleg Cliëntenraden Thuiszorg, vrijwilliger Informatie & Klachtenbureau Gezondheidszorg van P.C.L., lid klachtencommissie P.C.L. Sittard, lid werkgroep Gezondheidszorg Kerkrade
(Atrium-Thuiszorg-Meander-Huisartsen), lid platform RZO/WWZ in OZL en secretaris Cliëntenraad Nightcare O.Z.L. te Heerlen.
* Cultuur:
Vanaf 1995 penningmeester Stichting Eurode.