Gemeente Arnhem

Arnhemse voorjaarskermis opgesierd door unieke attractie (10-05-2006) Van 20 tot en met 28 mei vindt op de Markt in Arnhem weer de traditionele voorjaarskermis plaats. De kermis herbergt deze keer een unieke attractie: de zogeheten XXL. Natuurlijk zijn er ook vele behendigheidszaken, kinderattracties en reguliere attracties als het reuzenrad en botsautos. Speciale acties en optredens maken de kermis tot een feest voor iedereen. Tijdens de laatste kermisdag vindt bovendien de eveneens traditionele Harleydag Arnhem plaats.

Nieuw dit jaar is dus de spectaculaire XXL: een enorme schommel van bijna 50 meter hoog. Een attractie voor mensen met lef én een sterke maag, die tot 45 meter boven de grond willen zwaaien. Per rit kunnen 20 personen mee. Deze XXL is de grootste mobiele attractie in zn soort en uniek in de wereld. Hij staat dit jaar voor het eerst in Nederland en Arnhem is één van de eerste kermissen waar hij is opgesteld. Een andere bijzondere attractie dit jaar in Arnhem is een drie verdiepingen hoog funhouse, ook wel bekend als boobytrap hotel.

Acties en optredens
Rondom de kermis worden de volgende acties en evenementen gehouden.
- op zondagmiddag 21 mei, om 15.00 uur, is Bassie (van Adriaan) aanwezig. Hij deelt buttons, muntjes, pluche beesten, oliebollen enz. uit;

- op woensdag 24 mei zijn alle attracties voor slechts 1 euro toegankelijk;

- op vrijdagavond 26 mei treedt om 21.00 uur de Arnhemse zanger Jeroen Hazes op.

Harleydag
Op zondag 28 mei zullen zon 2.500 Harleys verzamelen op het Kerkplein, pal tegenover het kermisterrein. Motoren, markante berijders, demonstraties, wedstrijden en muziek: de Harleydag Arnhem is een stoer, gratis toegankelijk evenement, dat uitstekend te combineren is met een bezoek aan de Kermis.

De kermis is dagelijks geopend van 13.00 tot 24.00 uur; op maandag en dinsdag van 15.30 tot 23.00 uur.