Gemeente Den Haag

Thema:" Escart, Escamp uit de kunst!"

Het Escamp Festival voor de inwoners van het stadsdeel Escamp wordt op zaterdag 20 mei voor de zevende keer georganiseerd. Om 12.00 uur zal stadsdeelwethouder Rabin Baldewsingh het festival openen en het Escampcompliment 2006 uitreiken. Het thema van dit jaar is "Esc-art Escamp uit de kunst!".

Het thema loopt als rode draad door het festival. Zo worden de bewoners in Escamp op een leuke manier in contact gebracht met kunst en cultuur.
De bewonersorganisaties krijgen dit jaar een belangrijke rol in het festival. Iedere wijk-bewonersorganisatie heeft een eigen 'eldorado-tent'. Er worden afwisselende presentaties gegeven door (vrijwilligers)organisaties uit de wijken. Ook de gemeente geeft informatie over de diensten die zij levert.
In de circustent in het Melis Stokepark vinden allerlei optreden plaats (zang, dans, bands en een optreden van "Idol Floortje". In en rond de circustent zijn er diverse workshops voor kinderen: kleisculpturen, schilderen, en dergelijke. Om 11 uur is er - speciaal voor kinderen - een optreden van circus Etoile.

Escampcompliment
Het Escamp-compliment is een prijs die elk jaar wordt toegekend aan een persoon, instelling of organisatie die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor een van de Escampwijken of voor het stadsdeel Escamp in het algemeen. Er zijn dit jaar enkele genomineerden. De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van 2.500 euro, te besteden voor de wijk. De prijs wordt nu voor de derde keer uitgereikt.
De voorgaande jaren hebben de Bewonersorganisatie Rustenburg-Oostbroek en het Wijkberaad Leyenburg de prijs gewonnen.

Informatie
Het festival duurt van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het winkelcentrum Leyweg. De opening en de uitreiking van het Escampcompliment door wethouder Baldewsingh is om 12.00 uur op het plein bij V&D. Verder staat er in het Melis Stokepark een grote circustent, waarin vanaf 11.00 uur allerlei optredens plaatsvinden.