Gemeente Den Haag

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2006 gaan de Haagse Natuurverkenners (HNV) voor de tweede keer dit seizoen wandelen. Deze keer is het Westduinpark uitgekozen om van het voorjaar te genieten.

Informatieboekje
HNV-leden die meewandelen krijgen op het startpunt een routekaart en een informatieboekje over de planten en vogels die onderweg te zien zijn. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur en is ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 13 jaar. De route is goed te belopen voor zowel jong als oud, dus deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. De route is wel heuvelachtig en loopt voor een deel over het strand. Van niet-leden wordt een bijdrage van 2,- voor de routekaart en het informatieboekje gevraagd.

Week van de zee
Het startpunt van de wandeling is op beide dagen bij het eindpunt van tramlijn 12 en bus 23 aan de Duivelandsestraat. Starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur. Tijdens de activiteit 'Op reis langs strand en duin' kunnen kinderen van 11.00 tot 16.00 uur schatkaarten maken en schatgraven op het strand. De activiteiten maken deel uit van 'De week van de zee' die in het teken staat van de duinen, het strand en de zee. De week van de zee vindt plaats van 20 tot en met 28 mei. Alle activiteiten staan op www.weekvandezee.nl.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuurbelevingsclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) gratis deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, tegen betaling van 10,- per jaar, ontvangt daarnaast een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Aanmelden kan bij aanvang van de wandeling. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/hnv.